Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Var fjärde

25 % av alla småföretagare sägs viljal trappa ner inom fem år och 40 % inom tio.

Det är inte så få det. 290 000 företag berörs. Arbetstillfällena är sammanlagt många. Kommer flretagen att hitta sina nya ägare? Det har rätt stor betydelse för Sveriges fortsatta utveckling. Vi ligger nära Europabotten när det gäller nyföretagande. Hoppas att man finner vägarna för både generationsväxling och finansiering för de nya företagarna.

Det är inte säkert att det bara är riktigt unga som ska ta över. Det kanske till stor del är människor som levt en del av sina liv, samlat erfarenheter och insikter och kan tänka sig en utmaning?

Många av dessa småföretag kan också få det knepigt att hitta den utbildade arbetskraften. Det är viktigt att både yrkesutbildningar av god kvalitet och relevans liksom företagsinriktade högskoleutbildningar fortsätter att komma till för människor i olika ålder.

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.