Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Inte alla kameler i oasen


Aktionen mot alla terroristers forne beskyddare skulle kunna bli en riktig mardröm.

Att strida mot ett välbeväpnat maktgeni som är besatt av religiös eller, som här, mer generell galenskap är inte lätt. Det finns lite av förutsägbarhet, konsekvens eller normala mänskliga hänsyn. Nu handlar det om en Khadaffi på livets slutsträcka som tycks ha mer vriden självbild än någonsin. Möjligheten till ett rejält avtryck i historieskrivningen skulle kunna väga mycket tyngre än följderna för folk och efterkommande.

Den verklige ”Lockerbiemannen” skulle kunna vara en av dem som köpt på sig vilsekomna strategiska eller taktiska kärnvapen. Det finns andra vapen som skulle kunna användas av flygplan som slinker igenom skyddsnätet utåt Medelhavet eller av kontrakterade ”sleepers” på plats i andra länder.

Hade man hört till världssamfundets inblandade makthavare hade man förmodligen förordat en så spetsig och snabb aktion som möjligt i ett sådant här läge. Men en man som Khadaffi är inte lätt att ”få tag i”. Han skulle kunna göra som Hamas och gömma sig på sjukhus eller liknande civila ställen. Gör FN, Nato och de deltagande arabländerna misstag som kan utnyttjas propagandamässigt kan aktionen gå kraftfullt över styr.

Måtte detta sluta så lite dåligt som möjligt.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.