Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Utbildning, behörighet och validering

Har idag vädrat förändringarna inom skolsystemet i ett par olika sammanhang och från lite olika perspektiv.

Förändringarna är inte små och för många får de rätt stora konsekvenser. Speciellt för dem som för några årtionden sedan föll in i ”trenden” att inte riktigt slutföra sina lärarstudier eller att kanske inte ta ut sin lärarexamen. De sitter riktigt illa till idag då deras utbildningar inte alls räknas.

Nu utförs validering av både arbetslivserfarenhet och utbildningar i andra länder. Då borde vi också kunna göra det av någon som kanske både slutfört sina svenska studier med examensarbete och allt samt därtill jobbat i ett par decennier.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.