Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Förskolan i Vännäs

Politikerna i Barn- och utbildningsnämnden har haft en av två planerade dagar med besök i kommunens förskolor. Idag åkte vi till Bjällran, Ögonstenen och Torpet.

Vi har delat på oss för att få se så mycket som möjligt, men också haft gemensamma träffar med Barn- och utbildningschefen, förskolepersonal och förskolechefer.

Det har varit en nyttig och utvecklande dag som jag tror alla kategorier varit glada över, t.o.m. barnen. Några av dem som jag åt med undrade om vi skulle komma i morgon också. Inom verksamheten har vi hittat utvecklingsområden, speciellt ett, men det ligger egentligen inte inom förskolans ansvarsområde.

För övrigt är det överst på önskelistan att få ner antalet barn i barngrupperna. Vi är långt ifrån "värst", men vi ligger alldeles för högt. Jämfört med Kenya är det förstås glest i leden, men där är verksamheten och pedagogiken väldigt mycket annorlunda.

Inom förskolan tycks man över lag vara positiva till förändringarna som kommer med nya skollagen, men det finns också saker som man måste tänka igenom och hitta rätta hanteringen av.

En bra dag.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.