Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Konstruktivt?


Just nu känns mycket i den politiska debatten väldigt, väldigt lågt och avinspirerande. Kreativiteten, inriktningen och mycket av fördelningen av mediautrymmet drar mer åt att skada än åt att lyfta konstruktiva alternativ. Mänskliga brister och haverier utnyttjas till fullo i kampen om makten.

Jag tror inte att medborgarna kommer att belöna sabotagestrategin med ökat politikintresse.
De största förlorarna skulle nog bli demokratin, samhället och morgondagen, om dessa politikens dödgrävare skulle framhärda och lyckas sätta agendan under längre tid.

Nu tror jag inte att de gör det. Vissa poäng kan man ta, men med de här arbetssätten brukar man i längden sabotera också för sig själv.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Det upplevs så att den politiska debatten kan vara på det sättet du beskrev det. Sedan kom min reflektions i diffenieringen av vad för kritik som förs fram.
    Ska kritik betraktas som konstruktivt eller destruktiv är sin egna ställningstaganden som avgör vad är vad, även om det är av med skada eller konstruktiva alternativ.
    Politiska brister och haverier ska upplyftas ur verkliga livet för lika värden.
    Det kan betraktas som utnyttjande till fullo om makten inom politiken.

    Vissa politiska strategier kommer inte bidra till ökat politisk intresse heller.
    Varje medborgare, idkare såsom politiker ska främja en sund konversation där det respekteras varandras olika åsikter som inte går utöver andra människor.
    Därmed vinner det demokratiska krafterna och samhället för gynnsam framtid.
    Respekten och mänskliga värden måste vara hållbart på agendan är en kamp.

    Vi måste skilja emellan gnäll med konstaterande, målbilder och verkligheten i själva dialogen emellan medborgarna och själv som politiker. Vissa är sabotörer och andra är sannbärare oavsett är medborgare eller politiker.
    Båda för inget konstruktivt intresse med politiken när det används av dessa arbetsätt som inte är gynnbart för samhällsutvecklingen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.