Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Kluvet land

Jag hörde delar av programmet "Kluvet land" igår. Har bara hört delar av programmen, men det jag hörde lät tänkvärt.

Jag tror att politiker och allmänhet i måste vara uppdaterade på vad som sker på och kring vår landsbygd. Det finns småorter som blomstrar och som t.ex. har bättre arbetslöshetssiffror än Stockholm, men det finns många fler som har stora "utmaningar" om man vill uttrycka sig försiktigt.

Rullar utvecklingen bara på har vi stora ekonomiska och humanitära konsekvenser att "casha in" framöver. Det största ansvaret ligger förstås på oss norrlänningar och landsbygdsborna själva, men vi måste i alla partier se till att våra ledande politiker inte glömmer frågeställningarna.

Här hittar du programmen. Bl.a. finns inslag från Bjurholm, Sveriges minsta kommun som har 30 olika nationaliteter representerade bland invånarna.

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.