Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Lång veckas färd mot helg


Det blev en sen men god middag efter ännu en lång dag i Bjurholm. Det har inte varit den lättaste arbetsveckan, men den har även innehållit väldigt många trevligheter.

Ska man nödvändigtvis bli skolledare bör man kanske inte börja i augusti. Det räcker egentligen med vanliga ny- och osäkerheter och alla normala överraskningar. Man behöver inte lägga till att nästan alla människor, hela verksamheten, kultur och struktur är helt nya. Fast det blir förstås mer sport då.

Idag har jag träffat en av de nyinflyttade familjerna som hittat till Sveriges minsta kommun. Det är roligt att få välkomna nya elever till skolan. Det finns mycket bra saker i verksamheten och väldigt mycket positivt engagemang bland personalen på Castorskolan. Det visar sig bland annat i de höga meritvärdena, även nationellt sett. Vid några möten jag haft idag har jag förstått att det finns grogrund för flera pedagogiska uppfinningar som kan bli till stor nytta för både grundskole- och SFI-elever. Jag får passa på att skryta nu då alla förstår att jag berömmer mig själv. *s*

Trots att vidareutbildning gör att skolan har akuta behov av lite mer arbetskraft känns det bra att få vara både trött, glad, hoppfull och framtidsnyfiken efter en av de tuffare arbetsveckorna man provat.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.