Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Politikerattentat


Just här innan sänggåendet ser jag i dn.se att någon försökt öka SD:s popularitet.

Det är ju det man gör när man utsätter motståndare för våldshandlingar och attentat. Den här gången ska det ha skett genom att några som tänker för kort försökte tända på en SD-politikers dörr.

Varför bjuder man SD på detta?

Etiketter: , ,

14 kommentarer

 1. Adam West

  Håller med inlägget, men vore det inte på sin plats att fördöma handlingen som sådan? Vi kan aldrig acceptera politiskt våld oavsett vem det drabbar. Den dagen vi gör det är demokratin död.

 2. Max Stirner

  Därför att det går inte att tiga ihjäl dem. Jag förstår att du vill fortsätta din törnrosasömn, och låtsas som om problemen med invandringspolitiken liksom aldrig ska registreras. Dream on, Lisbet.

 3. JonasE

  Idioter som gör detta…….är man emot SD så får dessa attentat bara motsatt verkan.

  Veganer brände Scan i Ume充.köttkonsumtionen ökade.

  Breivik…..ökat stöd för Sossarna!!.

  Är själv inte det minsta för SD, då SD inte klarar beviskraven för allt dom påstår om invandrare, och då man påstår sig ”bevisa” så är det felaktigt tolkad fakta/statistik som kommer fram, så då saknas trovärdigheten i mina ögon också, men att hålla på med attentat får bara motsatt verkan, jag ger bara F-n att rösta på SD………det bästa sättet at bli av med dom!!.

 4. Erica

  Håller med ovanstående kommentar, det framstår som cyniskt att inte fördöma våldet emot dem, precis som om de inte vore människor som alla andra.
  Lisbet Olofsson, i din förklenade värld, så ska väl allt som inte är önskvärt tystas?
  Man kan tysta människor, det görs ofta i diktaturer.
  Men du, åsikterna finns där likförbannat!

 5. Jan Nilsson

  Svar till Lisbet Olofsson (2011-08-30 09:32)
  Det är förstås en balansgång mellan att tiga och bemöta, båda delarna i rätt tid. De som försöker bekämpa främlingsfientlighet med brott, våld och mordbrand tappar all legitimitet och hjälper på sikt de främlingsfientliga.

 6. Jan Nilsson

  Svar till Adam West (2011-08-30 09:59)
  Du har så rätt, det skulle också ha varit med. Jag har kommenterat brott mot främlingsfientliga i andra sammanhang och vid andra tillfällen, men här tappade jag den dimensionen. Här är det ju fråga om mordbrand, om det är som de ser ut.

 7. Jan Nilsson

  Svar till Max Stirner (2011-08-30 10:05)
  Det finns flera problem som måste hitta sin lösning, dit hör exempelvis hanteringen av de våldssuktande i hörnen av spelplanen. Oavsett färg.

 8. Jan Nilsson

  Svar till JonasE (2011-08-30 12:37)
  Stödet för dem har minskat radikalt, men sådana här våldsbrott har potentialen att plocka upp dem på banan igen. Det är onda gärningar i sig själv och verkar rakt mot vad aktivisterna tänker. Sen kan det förstås finnas sådana som utsätter sig själva för saker. Det har tydligen hänt att man för att bli martyr har skadat sig själv och skyllt på överfall.

 9. Jan Nilsson

  Svar till Maria Skiddi (2011-08-30 10:20)
  Det har du rätt i. Mycket kontraproduktivt.
  Sen kan det kännas som ett problem att en vänsterradikal som utsatts av en högerextrema förmodligen fått större rubriker.

 10. Jan Nilsson

  Svar till Erica (2011-08-30 21:18)
  De är människor som alla andra, ingen tvekan. Jag har som sagt fördömt det våldet också tidigare.
  Jag tycker också att de som behandlar och bedömer människor kollektivt utifrån hudfärg bör ha väldigt lite mediautrymme. Jag tror inte att alla som röstar SD gör så, men alltför många.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.