Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

2 halvor mer än 1 hel


Det blev en mötestät förmiddag i Bjurholm, bl.a. med frejdiga bussföretagare och förare kring detta med skolskjutsarna. Det var roligt att höra deras beröm över eleverna och hur det fungerar i bussarna. Det låter lovande, mest för ungdomarna själva, och bra för alla andra också. Det finns säkert nog med bussturer på andra håll där elevernas och förarnas miljö och de onödiga kostnaderna är ganska trista saker.

En viktig sak ville förarna hälsa till dem som tar emot sina mindre barn vid vägen. Stå på samma sida som bussen! Annars ökar risken förstås för hemska olyckor om barnet av en eller annan anledning får huvudlöst bråttom över till mamma eller pappa och rusar över framför eller bakom bussen.

Efter snabblunch hemma blev det gruppmöte och kommunstyrelse mellan 1300 och 1800. Av totalt dryga 200 sidor handlingar blev det ett ovanligt samstämmigt möte, även för resonabla Vännäsförhållanden. Alla grupperna var i stort sett överens. 😉

Ett av de mer spännande ärendena, eventuell försäljning av några av Vännäs bostäders fastigheter, återremitterades till förvaltningen. Det borde annars kunnat bli viss debatt kring detta med att frigöra kapital för att bygga nya lägenheter i Vännäs. Förändring är kanske på gång, men under lång tid är det bara allmännyttan som velat bygga. Behovet av lägenheter finns nu på störten och kan bli mycket större när det blir ännu snabbare och miljövänligare att pendla till och från växande Vännäs.

Dagen blev välfylld och lång. Det blir kanske inte helt lätt att få ihop både jobb och politik det närmaste halvåret.

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. lf

    Nej.jag har svårt med att efter ett långt liv som kommunal tjänsteman att förknippa det med en aktiv roll som politiker.
    Är man tjänsteman så skall man lägga den aktiva politiken åt sidan.Då skall man utföra det uppdrag som beslutmässiga politiker beslutar om.

  2. Jan Nilsson

    Svar till lf (2011-09-12 20:39)
    Det blir svårt om det är i samma kommun, men några klarar det också. För mig som är tjänsteman och politiker i olika kommuner är det mer en fråga om arbetsbelastningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.