Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Politik i Bjurholm


Jag flexade just ut från jobbet för en stund.

Anledningen är att jag ville följa en bit av dagens kommunfullmäktige i Bjurholm. Ärendet för stunden är kommunens nya ledningsorganisation, en sak man jobbat med länge.

Sveriges minsta kommun behöver se över sin organisation. Man sitter som många små kommuner i sitsen att kommunorganisationens arbetsuppgifter fortsätter att rinna till medan antalet skattebetalare istället minskat.

Just nu är det Barbro Löfgren som redogör för de utredningar och förslag som arbetats fram hittills. För att justera kostymen och öka klarheten har det tagits fram förslag från både majoritet och opposition. Summa tre förslag med alternativet oförändrad organisation.

Spännande för dem som berörs direkt, för kommunmedlemmarna och för den som har intresse av politik och småkommunernas villkor.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Malin Österlund

    Det var ju synd bara att Bjurholmspolitikerna röstade nej förra året till en gemensam plan- och miljönämnd med Vännäs, Vindeln och Bjurholm. Det hade varit en mycket bra lösning för alla tre småkommunerna.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Malin Österlund (2011-10-17 18:26)
    När jag är i Bjurholm är jag ju tjänsteman och i den egenskapen uttalar jag mig inte om politikens innehåll. Jag bara verkställer den. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.