Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Umeåregionen mitt i Universum

Umeåregionens kommunstyrelsefolk fyllde väl inte Aula Nordica på Universum idag, men med en del tjänstemän blev det ändå ganska gemytligt i mitten av lokalen.

Med Johan Söderling som ordförande för regionrådet och inbjudare så kändes det nästan som man var hemma på KS i Vännäs. Radions Pia Sjögren brukar förstås inte vara där. Hon höll reda på politiker och tjänstemän och skötte det bra.

På regionens KS-dag igår fick vi bekanta oss med ett dussin av de arbetsgrupper som finns och verkar för våra sex kommuner. Det blev en del aha-upplevelser bland både politiker och tjänstemän när vi bekantade oss via speed-dating. Själv blev jag imponerad över en del samarbeten över kommungränserna och hoppas det blir mer av det. Samarbete som både förbättrar och förenklar.

Socialchefsgruppen, här inte komplett, men förstärkt av några av dem som arbetar med att få fram familjehem, tog årets ”samarbetspris”. Skolan är inget direkt samarbetsområde inom Umeåregionen. Där finns det en del att göra, men det ska jag spekulera lite om i en egen blogg framöver.

Det var nästan ingen partipolitik att lukta sig till någonstans, men ett partis KS-ledamöter samlades för ett foto i slutet av dagen.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.