Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Skäms nästan en smula


Jag hör till dem som försöker handla i lokal butik så mycket det bara går. Jag vill nämligen även i morgon ha affärer att gå in där man kan se och klämma på saker och där man kan fråga levande människor om det som säljs. Utglesade och halvöde stads- och samhällscentra med bara mat- och kvartersbutiker känns inte lockande alls.

Idag blev det ett avsteg från principerna. Det hade kostat en halv skattad dagslön att vara konsekvent. Jag kände mig nästan som en bov när jag kollade en sak i butik och snart kommer att beställa den via nätet. Jag upptog i alla fall inte personalens tid för att sedan låta andra tjäna pengarna. Det kändes litegrann försonande.

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

 1. Karl-Gustav Sjöström

  Jag tror att det nog mest är de högavlönade som har råd att stödja den lokala handeln genom att köpa dyrt där jämfört med andra inköpsställen. Även om du kanske är det undantag som bekräftar regeln.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-10-30 05:33)
  Jag vet inte hur stor roll inkomstnivån spelar när det handlar om valet att handla i butik eller på nätet. I glesare bygder tror jag många tänker på morgondagen och stödjer lokalhandeln så mycket det går. Där är det ofta ännu känsligare om det försvinner en butik och några arbetstillfällen.
  Du är väl vad jag vet väldigt duktig på att stödja din närmaste affär?

 3. Karl-Gustav Sjöström

  Skämtar du nu? Jag är nog inte alls så duktig på att stödja ”min närmaste affär”. Det mesta av maten i alla fall köper vi i Vännäs. Håret klipper Peggy. Dyrare saker som datorer, kameror, Tv har sina ”närmaste” affärer i Umeå, men jag handlar på nätet!

 4. Jan Nilsson

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-10-31 07:58)
  Skämtar? Icke sade Nicke. Hade intrycket att du handlar ganska ofta i Vännäsby.
  Själv gillar jag som sagt att handla i butik, har nästan gjort det till lite sport. De tre senaste kapitalvarorna har jag handlat i butik till lägre pris än jag kunnat få dem på nätet. Då var en vara iofs ett demoex, men med full garanti. Den blev en tredjedel billigare än bästa nätpris.
  Länge leve butiken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.