Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Från Vännäsby till Stockholm


Från Vännäsby till Luleå skulle man också kunna säga.

Det har varit information om järnvägsstationen i Vännäsby ikväll. Själv kom jag för sent hem för att hinna med, men jag har fått en kortversion. Det man hör låter mycket bra. Min sagesman hade mycket gott att säga om det som samhällsbyggnadsförvaltningen projekterat.

När perrongen är klar om ca ett år är det meningen att både pendel- och fjärrtåg ska kunna stanna här i Vännäsby. Vi kommer inte att kunna tvinga operatörerna att nyttja Vännäsby station, men dumma vore de annars kan en lekman tycka. Det innebär att både den som tänkt åka tåg till Luleå, Stockholm och Berlins centrum kan börja resan i Vännäsby.

Nog känns det konstigt att man inte ska kunna göra det från vår stolta järnvägsstation i Vännäs, men det är nu som det är. Tröstpriset är att det i alla fall blir en fjärrtågstation i kommunen.

När man om lite drygt 2 veckor ska provåka pendeln får man däremot göra det från Vännäs.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.