Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Var tredje utan bok

Jag vet inte om det stämmer, men är det så är det sorgligt och oroande.

På väg till jobbet i morse hörde jag uppgiften att var tredje barn i England inte äger en egen bok.

När Einstein fick frågan hur man skulle gå till väga för att ens barn skulle ha en fin utveckling och lyckas med sina studier sägs han ha svarat – ”Läs sagor!” Den som frågade ville nog ha ett mer ”kvalificerat” svar och ska ha frågat geniet vad man skulle göra sen man gjort det. ”-Läs mer sagor”, sa Einstein.

Det blir uppförsbacke om man inte ens har en bok. Att ord och språk är viktigt bör man få med sig tidigt. Jag antar att fantasin och kreativiteten far väl av att övas genom talade och lästa berättelser där hjärnan får stå för bilderna.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.