Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Spontanmöte i stationshuset


Efter snabbturen till Umeå blev det spontanmöte i järnvägsstationen i Vännäs. Gruppledarna i fyra partier, kommunchefen, ordföranden i plan och miljö och en av kommunadministrationens klippor sammanträder just nu i goa värmen medan en del andra från kommunhuset eldar och bjuder på glögg här utanför.

Det pratas trafik, bussar, tåg och framtid. Det finns en del som säkert behöver justeras vad gäller tidtabeller och annat. Vi kommer också att behöva en övergång från järnvägsstationen till andra sidan. Många elever på Liljaskolan och många pendlare på den sidan spåret kommer annars att frestas att ta genvägen över det förbjudna och farliga spårområdet.

Nu kommer snart andra turen från Umeå in. Blir spännande att se om några gymnasieelever hunnit fatta galoppen.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Karl-Erik P

    Grattis till tågpendeln Vännäs-Umeå.
    Tyvärr så missgynnas vi som bor efter E12 Brattby-Umeå.
    Vi kommer inte att kunna använda detta färdmedel.

    Bussförbindelserna kommer redan den 1 januari att försämras med färre förbindelser framförallt på morgonen.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Erik P (2011-12-12 13:00)
    Tack.
    Jag har skrivit om det här några gånger. Det man hoppas är att pendeln lockar betydligt fler att åka kollektivt, inte att man ”kannibaliserar” på andra färdmedel i alltför hög grad. Det går inte att skära bort livlinorna för dem som bor i byarna längs vägarna. Vad jag har hört så är det två direktbussar som tagits bort för Vännäs del. Det gäller att få ordning på turerna så att det fungerar bra för både skolelever, jobbpendlare och andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.