Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Uppskattningsord

Fast det inte alls gällde rektorerna fick ett par av oss bli riktigt glada igår. Det var en förälder som uttryckte sin stora glädje och uppskattning över sitt barns framsteg och lärare på ett av Castorskolans webbverktyg.

Vi blev glada för arbetet som låg bakom berömmet och för att det uttrycktes. Hårt arbetande lärare är också verkligen värda att få höra ord av uppskattning ibland. Det är inte alltid de får det fast resultatet av arbetet är bra.

Nu är det utbildningsdag igen. Den nya skollagen ska fortsätta att gås igenom ur ett småkommunsperspektiv, vilket kan behövas. Några bedömare säger att lagen passar bäst för de femton största kommunerna i landet och att regelverket kring lärarbehörigheterna borde fungera riktigt bra om man är en stad på ca 90 000 invånare och däröver.

En del av oss har ju som bekant en en bit kvar dit och kan trots ett bra utgångsläge känna en viss oro för hur vi ska få ihop fulla och attraktiva tjänster när vi 2015 tillämpar behörighetsreglerna fullt ut.

                                                                                                                                                                        

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.