Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Visioner i Vännäs

Från mobilen

Arkitekthögskolans masterutbildning presenterar just nu sina förslag för vårt samhälle och vår boendemiljö. Ett 70-tal personer från mellanstadieåldern till 90-blecket har kommit för att titta på framtiden. Det är ganska politikertungt, vi utgör kanske en tredjedel.

De flesta av arkitekteleverna som ska jobba med Vännäs är inte svenskar och just nu visas ett arbete som gjorts i Österrike, rektorns hemland.  Runt väggarna i Medborgarhusets "festsal" hänger ett femtontal projektblad på ca 1,5 kvadratmeter. De får vi väl titta mer på efter genomgången.  Men, redan efter att ha tittat på ett par av dem har jag fått revidera en del av mina tidigare ståndpunkter vad gäller grundgörutsättningarna för Vännäs utveckling.

Jag vill inte i denna inspirerande situation låta som Krösamaja, men rektor sa inledningsvis (leende) att vi behöver få fram en hel del pengar. Vi får kanske göra som den nämnda österrikiska byn gjorde. De införde en helt egen valuta. Ryktet som sa att förslaget skulle vara ganska "down-to-earth" var lite överdrivet, i alla fall vad gäller den delen. 😉

Spännande är det i alla fall och riktigt, riktigt intressant. Det är ingen tvekan om att gruppen gjort ett mycket seriöst arbete hittills. Till hösten får man se de olika elevjobben..

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.