Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Utpressning?


Volvo sitter enligt en artikel i SvD knepigt till i Kina.

Man håller på att bygga två bilfabriker där, men har inte fått tillverkningslicenser. Samtidigt reser nu den kapitalistkommunistiska statsföretagsapparaten krav på att utländska tillverkare(dit man räknar kinaägda Volvo) ska dela med sig av sin hemligaste teknik till nya samägda kinesiska bilbolag.

Det blir svårt att skydda sin ”märkesintegritet” utan tillverkningstillstånd för de stora fabriker man bygger. De kinesiska löftena om ett fristående och skyddat Volvo-varumärke visar sig kanske vara lika värdelösa som några befarade.

Och Volvos tillverkning, försäljning och fortsatta utveckling spelar fortfarande stor roll för Svenska samhället och välfärden.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.