Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

På Europamiddag


Befinner mig just på Europamiddag på min förrförra arbetsplats Mariaskolan. Vi har just avnjutit förrätten, maltesiska ost- och köttknyten. Högstadiet på Mariaskolan åker till Strassbourg på måndag, med sin resebuss med liggplatser. Man tar genvägen över Finland, Baltikum och Polen.

Trerättersmiddagen är tillagad av eleverna under ledning av idrotts- och hemkunskapsläraren Sebastian Wass och är med och finansierar deras resa. Tillsammans med vinstsumman i en teckningstävling. Man ska göra mycket, bland annat vara parlamentariker för en dag i Strassbourg.

Har egentligen inte tid att vara här, men vad gör man när ett av ens fadderbarn bjuder in en? Och när man får träffa en del ”gamla” elever och medarbetare. Jag får packa klart och fixa färdigt för vår egen resa lite senare. Kl 0400 ringer min klocka. Tillsammans med Castorskolans nior och några lärare och föräldrar rullar jag mot Bryssel i morgon 0600, med buss förstås. 🙂

Etiketter: , , , , , , ,

5 kommentarer

 1. lf

  Grattis! Du lever i en previligerad värld.Du äter gott på skattebetalarnas bekostnad.
  Att du bara vill skriva en blogg om detta.
  Du har egentligen inte tid att vara på vissa festligheter
  Du Jan Nilsson du är ett typiskt exempel på överklass.Låt oss vanliga väljare befria från denna överklass.

 2. Jan Nilsson

  Svar till lf (2012-06-01 21:32)
  Läs texten igen, leffe. Jag var på en middag som hade lagats till av skolelever från sexan till nian. Vi som var inbjudna betalade själva för maten och överskottet gick till elevernas resa.
  Och överklass? Jag har det bra, men överklass är något annat. Exakt hur hade du tänkt att ”vanliga väljare” skulle befrias från sådana som mig?

 3. lf

  Ja,det är ganska lätt att befria oss från er.Det är ju att inte rösta på er.Ni moderater och alliansen har gjort att klyftorna har ökat mellan fattiga och rika i samhället.Det kan du väl inte bortförklara.
  De sämst ställda i samhället har fått det sämre.
  Vad tycker du om solidaritet, är det bra eller…..?
  Vad är överklass enligt din åsikt?

 4. Jan Nilsson

  Svar till lf (2012-06-02 17:11)
  Skillnaderna hade ökat vilka som än styrt. Att så många nyanlända aldrig kommer in i arbete är ett exempel på ett stort problem som politiken äger, men inte ensamt kan lösa. Det har också varit nödvändigt att göra arbete lönsammare.
  En stor del av vänsterpartisterna jag möter tjänar mer än jag, som har en god lön. Jag skäller dem inte som överklass för det. Genomsnittslönerna på riksdagslistorna var högre för (S) än (M) 2006. Klassbegreppet är milt uttryckt ganska passé.
  När jag hög ordet överklass tänker jag främst på den lilla välbeställda grupp som inte behöver arbeta alls. I vulgärpropagandan framställs det som om det vore dessa sällsynta individer som Alliansen och Moderaterna jobbar för.

 5. Jan Nilsson

  Svar till lf (2012-06-02 17:11)
  Skillnaderna hade ökat vilka som än styrt. Att så många nyanlända aldrig kommer in i arbete är ett exempel på ett stort problem som politiken äger, men inte ensamt kan lösa. Det har också varit nödvändigt att göra arbete lönsammare.
  En stor del av vänsterpartisterna jag möter tjänar mer än jag, som har en god lön. Jag skäller dem inte som överklass för det. Genomsnittslönerna på riksdagslistorna var högre för (S) än (M) 2006. Klassbegreppet är milt uttryckt ganska passé.
  När jag hög ordet överklass tänker jag främst på den lilla välbeställda grupp som inte behöver arbeta alls. I vulgärpropagandan framställs det som om det vore dessa sällsynta individer som Alliansen och Moderaterna jobbar för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.