Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

En fruktbar tillit


Den här dagen är lite annorlunda än andra dagar. Ska på SFI-nätverksdag för länet i hemkommunen och inte till Bjurholm. Så det blev tid att läsa lite här på morgonkulan.

Fick ögonen på den här artikeln om och med skolforskaren John Hattie:

http://www.lararnasnyheter.se/lararnas-tidning/2012/10/31/se-undervisningen-elevens-ogon

Han betonar ofta betydelsen av tilliten och relationen när det handlar om framgångsrik undervisning. Ganska självklart enligt de flestas erfarenhet, vilka åldrar och undervisningssituationer det än handlar om. Men odlande av tillit och relationer är tyvärr ingen självklarhet.

Etiketter: , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2012-11-08 08:02)
    Tack! Inte mindre viktigt när avståndet mellan generationerna – på ett sätt – tycks växa och när det blir mer av kulturskillnader. Behövs många nya socialt begåvade, empatiska och väl utbildade lärare som står stadigt på jorden. 😉

  2. Jan Nilsson

    Svar till Maja Larsson (2012-11-08 08:36)
    Man kan ha jättefina värdegrundsdokument i hyllorna, utan att få så mycket att fungera. Medan storverk kan uträttas med ganska svaga beståndsdelar där tilliten finns och människor vill och vågar bidra och vara uppfinningsrika.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.