Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Kommunsiffror


Förra veckan fick vi siffror som säger att Vännäs hittills i år ökat med 34 personer. Det handlar inte bara om inflyttning. Vi har ett klart födelseöverskott.

Det här är positivt på många vis, en direkt effekt är att det kommer mer pengar via utjämningssystem och statsbidrag. I förlängningen finns fler fördelar, även om det på medellång sikt också för med sig utgifter.

I Bjurholm minskade befolkningen med 14 mellan 1/11 2011 och 1/11 2012. (Första november är brytdatum för statsbidraget) Där hade jag hoppats på ett litet plus. Siffrorna anses ändå bra och positivt för Bjurholm är att man var fler än man räknade med i budgeten. Det innebär att man inte ”lurat” sig själv, utan får lite mer i intäkter än man räknat med.

Det är bättre när det är åt det hållet än tvärtom.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.