Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ett visst tryck


Intressant att det kan vara så kinkigt att hitta ett boende i Bjurholm. Har lovat att hålla utkik och höra efter var det kan finnas hus som inte hunnit ut på Blocket eller Hemnet. Funderingar finns från både öst och väst.

Trycket visar sig också i att barnomsorgen nu har närmast obefintliga marginaler. Både bekymmersamt och glädjande, det är inte så i alla mindre kommuner.

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

 1. lf

  Ja, jag förstår att du försöker hitta boende i Bjurholm där du verkar.
  Som anställd i Bjurholm så vill du naturligtvis att dina skattepengar skall tillfalla Bjurholm.

 2. Jan Nilsson

  Svar till lf (2013-03-17 18:55)
  Tack för intresse och välvilja. 🙂
  Nu gällde det faktiskt andra intressenter.

  I övrigt är det väl så att man sällan säljer sitt hus och flyttar för att man fått en tidsbegränsad anställning. Jag slutar i Bjurholm i augusti. Sen är jag inte ensam, min andra halva har sitt arbete lika långt i andra riktningen.
  Min grundtanke har också tidigare varit att göra som min pappas gamle släkting som en gång renoverade huset vi bor i. Han bodde här tills Vår Herre flyttade hem honom. 🙂

 3. Mánadis' Vildhäst

  Hej Jan.

  Jag är född och uppvuxen i Agnäs, och söker med ljus och lykta efter en fin hästgård, helst i Agnäs där nu min syster bor i gården vi växte upp i. Gårdarna gapar tomma och åkermarken jag vill bruka och låta avbetas av mina hästar växer igen, men ingen vill sälja!?

  Nu bor vi i en levande by utanför Gideå där vi hyr en gård, och snälla grannar och hyresvärden upplåter närmare 14 ha åt oss i skogsbete och sommarbete åt vår växande hästflock, men vi vill trots det ”hem” till rätt sida gränsen så att säga.

  Varför sitter det så långt inne att sälja gårdarna? Varför är det bättre att det förfaller? Till slut vill ingen ha vare sig gård eller mark och byarna blir till spökbyar där timmerbilarna hastigt drar igenom.

  Vi är nog många entreprenörer som vill att våra byar ska leva, och i samverkan jobba för att Bjurholm blir en bättre kommun, inte en försvinnande. De som flyttar hem till sina byar är oftast goda ambassadörer och drar med sig fler inflyttare.

  Tack för att du skriver om ett ämne som berör mig och andra. Det var förresten inte ens jag som fann din blogg, det var min make, och han vill flytta till Agnäs även fast han är från Dalarna, haha.

  Vänligen, Desirée, hästbonde med hemlängtan.

 4. Jan Nilsson

  Hej Desrirée!
  Det har krånglat för mig med att skriva svar. Jag skriver mest i mobilen och av någon anledning kan jag för närvarande inte svara på kommentarer via den. Skrev sen ett svar som av någon anledning inte kom in.
  Jag förstår din hemlängtan och delar oron över att många hus får stå tomma i bygd och byar, fast fler och fler intressenter tycks finnas. Orsakerna är nog flera, både till ökat intresse och tövande säljare.
  Jag har pratat med en som kan bygden och önskar fler inflyttande. Han skulle göra en liten koll. Återkom så kan du få direktkontakt.

 5. Jan Nilsson

  Ansträngingen var måttlig. 🙂
  Verkar fortfarande inte gå att svara på just dina kommentarer. Har i alla fall mailat den lokala kontaktpersonens telefonnummer. Lycka till i sökandet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.