Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Tårtad


Det senaste dryga decenniet har en kung och ett antal politiker av olika färg fått tårta i ansiktet och på kläderna här i landet.

De senaste dagarna har några SD-politiker på västkusten fått sprängladdningar detonerade under sina och närståendes bilar. Man vet inte om det är försiktighet, klantighet eller Guds försyn som gör att det bara är plåt och glas som förstörts och inte fötter, ben och kroppar.

Sen kom dagens tårtning av SD:s partiledare, ”som grädde på moset”. Olika sorters övergrepp, men odemokratiska övergrepp är det.

En del av oss som tycker det är onödigt att SD blir större känner dubbel och tredubbel frustration inför tårtning och sprängladdningar. Förutom att ingen ska drabbas av detta, hur politiken än ser ut, så är det åtgärder som riskerar att ge SD offerstatus och medföljande tillväxt. Människor som kanske inte riktigt hör allt som sägs och inte sägs kommer att knuffas över kanten och öka SD:s stöd i valet. En tragisk marginalutveckling som åstadkoms av några som inte tänker hela vägen.

Så fruktansvärt onödigt….