Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Lycka till Ulf!


Man hoppas att VD:n vid Sulzer, Ulf Bergström, kommer att lyckas över alla förväntningar i försöken att rädda åtminstone delar av pumpfabriken i Nordmaling.

En omvittnat effektiv och lönsam anläggning med bra och skicklig personal borde vara igång. Lyckas det inte med Sulzer hoppas man att kunnandet och övriga resurser kan engageras i annan regi, kanske flera mindre företag. Regionen behöver industrin i näringslivs- och arbetsmarknadspusslet.

Roligt med stora och familjeägda världsaktören Olofsfors i Nordmaling med några hundra anställda. Visar att industri fortfarande fungerar här.

Önskar Nordmaling och alla Sulzermedarbetare ljus i mörkret och all lycka och välgång framöver.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Pär Andersson

  Jag håller med dig. Lycka till Ulf! Kommunens ledning har förmodligen inget att erbjuda. De har ju utan att blinka ”släppt” stora delar av Nyåkers Pepparkaksfabrik till Bjurholm och vi har dessutom under alla år sett hur Brattsbackas egen stolthet Lundgrens Hyvleri ignorerats av kustens hövdingar. Företaget som har 12 anställda tvingas bedriva sin högteknologiska verksamhet i ett närmast väglöst land som inte ens har fast bredbandsuppkoppling. Skandalöst! Fick jag bestämma skulle man hugga upp ett nytt ”sockenrå” mellan Hyngelsböle och typ Mullsjö. Bjurholm känns betydligt närmare och varmare än Vallen…

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Ord och inga visor.
   Det är tyvärr många som inte begriper vad industrin betyder. I alla möjliga läger. Ett annat problem är vuxenvärldens obegripliga inställningen till praktiska yrken som gör att arbetskraftbristen (bristen på utbildad arbetskraft) är det största problem vissa företag har. Och även många arbetslösa unga. Det kommer att påverka samhället djupt och länge.

 2. Pär Andersson

  I Nordmaling saknas tyvärr den mylla där företag gror och växer. Kommunledningens fokus ligger på själva Vallenområdet vilket är och alltid varit enbart varit ett kommuncentra med handel och samhällsservice. Endast ett fåtal större företag (varav en del befinner sig på dekis) ligger på kustremsan och någon större entusiasm för företag som ligger i kommunens inre delar saknas helt och hållet. Bristen på kreativa människor och utbildad arbetskraft i kommunen som helhet blir inte mindre av att politiken kontinuerligt nedrustar byarnas samhällsservice. De flesta människor som bestämmer sig för att skapa en framtid för sig själva och familjen utanför tätorterna har redan när de tar detta avgörande beslut dokumenterat sin kreativitet. När man drar undan mattan för dem genom att till exempel lägga ned skolverksamheten i de byar de etablerat sig skiter man så att säga i ”Det blå skåpet”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.