Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Är du säker?


En elev på kvällens skolavslutning frågade efter fikat om jag ville spela schack. Efter min bondeöppning berättade den leende unge entreprenören vad som stod på skylten jag inte sett. Spelet kostade 5 kronor till skolresan.

Jag borde ha skärpt mig när han två gånger frågade ”Är du säker?” efter att jag gjort mina drag. Förvisso var det säkert 35-40 år sedan jag senast spelade schack, men att i kamp med en tolvåring bli schack matt efter sex drag sved en smula i egot.

Innan vi skildes senare på kvällen rådde han mig piggögd och uppmuntrande att öva lite innan nästa gång. Jag tror att hans självkänsla höjdes flera pinnhål av att få klå tidigare rektorn.

I det ljuset var min prestigeförlust en mycket god affär. 😉

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.