Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Vegaskolan med mera


Just nu är det lite ”tätt” och jag har inte tid att kommentera gårdagens KF som jag skulle vilja. Kan i alla fall än en gång konstatera att ekonomin är bekymmersamt skakig och att det sannerligen är valår.

Att förlänga det trångbodda och provisoriska läget på Vegaskolan samtidigt som man gör bygget ännu dyrare än det redan är känns inte lockande. Nybygget måste bli av utan fördröjning och fördyrande omprojektering.

Det finns betydligt mer att säga. Återkommer förhoppningsvis om detta efter arbetsdagen samt kvällens marknadsföringsträff i Vännäs.

En annan sak kan nämnas direkt. Varför ansåg M liksom de övriga borgerliga partierna och halva centern att det inte uttryckligt skulle krävas kollektivavtal för att nomineras till näringslivspriset?

För vår del menar vi att även ensamföretagare ska kunna nomineras utan diskussion. När det gäller företagare med anställda är vi övertygade om att de som kommer i fråga när ksau ska kora vinnarna har kollektivavtal.

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Ulf Eriksson

    Ett förydligande som kom fram på KF. Ensamföretagare är inte diskvalificerade för näringslivspriset.
    Inget annat gäller så någon diskussion lär inte bli aktuell.

  2. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

    Visst är ensamföretagare möjliga att nominera. Men eftersom det inte gick att få in i beslutet att kravet på kollektivavtal bara gällde dem med anställda ville vi slippa att sätta in det kriteriet.
    I några fall i landet har det rests krav på att även ensamföretagare ska teckna kollektivavtal. Därför skulle det bli lättare att slippa ha det kriteriet för näringslivspriset. Eftersom ksau slutligt avgör vem som ska få priset skulle aldrig något företag som vägrat kollektivavtal för sina anställda fått utmärkelsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.