Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Krimvalet och rysk aktivitet


Trots delvis urgamla röstlängder (eller tack vare?) så lyckas Putin få ihop nästan nordkoreanska segersiffror på Krimhalvön. Trots att det finns ryssar som inte är med på noterna och att ca 35 % av befolkningen ska vara ukrainare och Krimtatarer som näppeligen röstar ryskt. Många av dessa har bojkottat valet.

Och så finns det några i väst, några få, som ändå tar valet seriöst. Håjåjaja.

Samtidigt placerar Ryssland ut en hel del underrättelsepersonal på en återöppnad bas fem mil från finska gränsen. Antalen ska knappast tas alltför exakt. Desinformationsapparaten är igång.

Allt detta ett år efter att den sista amerikanska stridsvagnen lämnade Europa. Vem hotar Ryssland i termer av krig eller ockupation? Vad kan vara värt de raserade relationerna och de massiva kostnaderna?

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.