Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

På spåret


Sitter på tåget längs norrlandskusten, ett skönt sätt att resa en solig sommardag.

Hade planerat att sova ikapp en stund efter en krävande vecka, men av det blev intet. Det blev istället ett givande samtal omkring upphandling, utbildning, rekrytering och matchning med en medresenär med intressant yrkeshistoria. Sådana utvecklingstillfällen får man sällan när man åker bil.

Målet för dagen är Sundsvall där det blir ett par dagars kurs i värdegrundsbaserat ledarskap.
Det är inte oviktigt med ledarskapet, konsten att få saker att fungera och människor att leverera. Samtidigt som medarbetarna utvecklas, trivs och vill växa vidare med verksamheten.

20140602-090905-32945256.jpg

Etiketter: , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Andreas Holmberg

  Tack för tågreklamen! Själv numera boende vid Ostkustbanan nära Iggesunds järnvägsstation (tidigare vid Stambanan i Bollnäs) har jag ju märkt vilket snabbt och miljöeffektivt transportmedel gamla 1800-talsuppfinningen järnvägen fortfarande är. (For med Staffan till kusin Lydias dop i Göteborg över dagen när vi bodde i Bollnäs – fram och tillbaka inom samma lördagsdygn!).

  Jag skulle nog önska att fler icke- miljöpartister diskuterade konsumentmakt ÄNNU mer än vi fortfarande gör (och då har ämnet ändå fått mycket, mycket mer uppmärksamhet på sistone än tidigare). Att det fruktansvärt omfattande matslöseriet upphör – som Marit Paulsen sa när hon gav röst åt ett nötkreatur: ”OK att ni dödar mej, men ät då åtminstone upp mej!” Att privatsparandet ökar i goda tider – hellre än konsumtionslånen i dåliga – så att vi även på detta sätt kan utjämna hög- och lågkonjunkturerna på ett hållbart sätt (även om redan Josef, några 1000 år före Keynes, insåg statens ansvar på det här området; t.ex. måste biståndsmedel givetvis buffras under ”goår” så att inte även dessa krymper under internationella ”oår”). Och att vi ställer bilen så ofta det går – så att inte bensinpriserna i onödan pressas uppåt eller staten i onödan straffskattar den. (Att vi som kan åka kollektivt gör det så ofta vi kan är en solidaritetshandling mot glesbygden – precis som det är en solidaritetshandling mot världens fattiga att vi inte slänger 1/4 till 1/3 av den dyrbara maten!!!).

  VARJE år är ett supervalår!!! Det får konsekvenser hur vi äter, hur vi sparar, hur vi reser – hur vi handlar i bred bemärkelse alltså! Och det är inte bara miljö- eller vänsterpartister som inser det, men vi på den borgerliga kanten verkar ha lite svårare att kommunicera vårt miljötänk som ju bygger betydligt mer på kunskap och konsumentmakt än på att vi enskilda dumskallar ska välja klokare politiker som bestämmer över vår konsumtion (även om sådana inslag också kan behövas).

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Tyvärr har det blivit alltför lite engagemang för sunt förnuft kring mat, miljö och trafik från borgerliga sidan. Förutom att det behövs defacto så kan det straffa sig rent opinionsmässigt.
   Sitter och åker tåg nu också, tillbaka från Sundsvall. Njutbar upplevelse. Pratat med en internationell säljare som just gått i pension. Intressant och underhållande. Vi hade inte träffats i min bil.

 2. Andreas Holmberg

  PS. Kan verkligen – för längre resor längs norrlandskusten – rekommendera nattåget mellan Stockholm och Luleå! När jag härförleden reste upp till bror Martins 40-årsdag njöt jag obeskrivligt av sömnen mellan Hälsingland och Norrbotten (kl. 10.00 till 07.00 ca). På vägen hem fick jag sova mellan 9.00 och 05.00 så det blev ett något brutalare uppvaknande, men i alla fall! Ett suveränt sätt att göra den långa resan kort! DS.

 3. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

  Ska testa Stockholm-Umeå. Lite mer ”misslagom”, tidsmässigt. Men ändå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.