Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Det fungerar inte


Vet inte riktigt vad som händer, men har inte kunnat komma in på bloggen via mobilen på några dagar. Hur jag än byter lösenord är det alltid ”fel” i mobilen. Krånglet är synnerligen opraktiskt av flera anledningar, främst eftersom det är nästan uteslutande via den jag skriver här. Det är sällan datorn startas för bloggande. Krånglet känns inte bra med tanke på valet heller. Ödesvalet, jobbvalet och allt vad det kallas nationellt.

Lokalt är valet inte minst viktigt. Vännäs måste komma på fast mark igen ekonomiskt och politiken så snart som möjligt kunna börja förmedla mer av trygghet, trivsel och framtidstro bland medborgare och medarbetare. Det blir ingen lätt resa och utan att förhäva mig eller oss är jag övertygad om att Vännäsmoderaterna kommer att behövas som en realismens röst i samtal och arbete. I det svåra läge Vännäs har är det tur att vi hör till kommunerna där prestige och bråk för bråkets skull är allra minst framträdande. Hoppas det får hålla i sig.

Men, det kanske finns fördelar med bloggstoppet också. Just nu är mitt arbete oerhört intensivt på flera plan. Roligt och utvecklande, men intensivt. Förutom väntade och oväntade uppgifter i Umeå och Umeåregionen har jag uppdrag längre bort närmaste tiden. En väldig skillnad mot förra valet då jag den här tiden kunde fokusera fullt ut på politiken.

Trots viss bävan ser jag fram emot tiden efter valet då floskelanvändningen dämpats, viftandet på fjädrar och tuppkammar lugnat sig en smula, partitaktiserandet stillats och vi får resultatet av SKL:s analys av Vännäs ekonomi. Då börjar ett viktigt framtidsarbete som just nu har tagit lite paus.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Karl-Gustav Sjöström

  Bästa sossekamrater, nog låter han väl ändå riktigt klok denne Jan Nilsson, trots sin partifärg, eller som nog många hellre säger tack vare sin partifärg?

 2. Lars APPELFELDT

  ”Håller med” visst är det jobbigt med valår. Alla lägger sig i och skall ha åsikter,skönt när det är över och man får sitta i lugn å ro och ta beslut. Är det så du menar att man skall tolka din text?

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Oj, lät det så?
   Nej, jag kan nog tycka att det ofta blir nog så mycket kommunikation mellan valåren.
   I alla fall av den mer lågmälda och sakliga sorten då huvudsaken inte är att sänka andra och lyfta sig själv. Och då det inte är så mycket luftslottsbyggande. Visst finns drömmar och önskemål, men när det t.ex. fattas så mycket pengar som det gör i Vännäs nu känns det inte så ärligt att få människor att hoppas på sånt som ligger långt utanför alla möjligheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.