Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Inte svartvitt


Så här i valtider blir debatten ofta skev. Striden om inflytandet – och positionerna – får inte sällan pinsamma inslag. Polariseringen blir ofta rent korkad.

Som en förespråkare för olika driftsformer i välfärdssamhället möter jag ibland politiska motståndare som tror att vi vill se allt privatiserat. Aldrig i livet. Basen i välfärdssamhället är den offentliga verksamheten. Jag tror däremot att den behöver konkurrens av andra som är pålagda tydliga kvalitetskrav.

De senaste dagarna har jag mött så många goda företrädare för svensk välfärd. Kommunal och privat. Det är särskilt ett par kommunala medarbetare som gjort intryck. Unga och äldre människor som är på precis rätt ställe och som jag önskar att ledarskap och organisation ska uppmuntra och ge de bästa förutsättningar att utföra och utveckla sitt arbete.

Alla behövs.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.