Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Nyansering i politiken?


Vårens extra val (nej, ingen särskrivning) innebär en utmaning för alla partier. Vi kläms mellan den nödvändiga nyanseringen och mediaverklighetens krav på volym och starka färger.

Nyanserar vi oss inte tappar vi hedern och stora delar av väljarskaran, gör vi det tappar vi andra som tror det här är en fotbollsmatch. Sprutar vi på och blandar starkast tänkbara färger blir tavlan bara gråare för betraktaren.

Det blir spännande att se vilka av oss som lyckas bäst i vår. Statsministern och finansministern som nu tar i så de nästan spricker borde rimligen förlora på det. Men, politik är inte alltid logik.

Etiketter: , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Väljare

  Att sossarna tar till sådana överord är verkligen beklagligt. Jag tror att många i det tysta faktiskt sympatiserar med SD avseende migrationspolitiken. Oavsett om man står till vänster eller höger. Titta tex. bara på små kommuner som Bjurholm och Vännäs som måste investera massor av miljoner i bostäder för att ta emot flyktingar, ensamkommande barn, anhöriginvandrare m.fl. Och nej jag är INTE rasist. MEN Sverige kan tyvärr inte vara hela världens samvete. Ett ”litet” land som Sverige har tyvärr inte råd med det i långa loppet.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Det finns åtskilligt i SD som man har all anledning att vara bekymrad över i dessa obehagliga nationalisttider. Vem hade kunnat ana att Putin och högernationalistiska partier inom EU skulle gå i armkrok? Att Ryssland skulle finansiera dem?
   Där är inte SD, däremot har deras ungdomsförbund och plantskola ledare som hyllar Putin.
   Det finns olika stråk och krafter i SD, några riktigt mörka, det har flera händelser har visat. Men många engagerar sig i SD, och mycket fler röstar på dem, för att andra inte ens vill tala om saker som var och hur människorna ska bo ute i våra kommuner. Inte heller hur vi ska komma upp ur integrationens europeiska bottenliga. Både sådana som röstat rött och blått blundar för varningstecknen och röstar på SD för en begränsad invandring. Jag tycker det känns måttligt rätt att benämna dem fascister.
   Vi måste bli mycket bättre på att ta hand om och förbereda människor, utbildade på olika nivåer, för arbete och företagande här i Sverige. Många kommer med utbildningar värda mycket pengar, om man ska se det krasst. Även om man röstar SD borde man vara positiv till att människor blir arbetande och skattebetalare.
   Vi har arbetsmarknadsområden med stora rekryteringsproblem där många fler av våra utrikesfödda kan få jobb.
   Till nytta för landet, företag och offentliga arbetsgivare, andra skattebetalare och sig själva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.