Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Och Ryssland lyckas ganska bra


Starka krafter med stora resurser jobbar hårt på att svärta ner Sverige och splittra befolkningen. Tyvärr hjälper många svenskar till utan att förstå vad man gör. En del blir till och med förargade när det visar sig att det går bättre för Sverige än bilden de bestämt sig för säger.

Så här säger MSB om vad som pågår:

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap menar att Ryssland jobbar på att splittra Sverige.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Ingegerd

  Min uppfattning om vem som svärtar ner Sverige är enkel. Det sköter vi om själva, med bravur. Det är inte bara de hemska ryssarna som skrattar åt oss det gör våra grannländer i norden, hela Europa, USA , Australien, Israel med flera. Den Ryssfobi som du ger uttryck för känns lite unken.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Menar du att myndigheterna har fel? Att MSB, SÄPO, FOI m.fl. har fått alltihop om bakfoten? Att inga påverkansoperationer och inga andra förberedelser alls pågår?

 2. Ingegerd

  MSB tror jag inte ett dugg på. Speciellt inte nu med deras nya chef. Han har ju bevisad förmåga,att,förstöra förtroendet för alla myndigheter som han varit chef för. Andra myndigheter som du anger, SÄPO och även FOI säger mycket och ofta. Norge är till ex det land som kränker oss mest. Till och med Tyskland ligger före Ryssland. Det finns ju nu dessutom starka intressen från vapenindustrin. Vad,de,vill är ju ingen hemlighet. Nä jag tror inte på våra myndigheter.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Det är en himmelsvid skillnad på om grannarna sneddar över tomten eller stöldligor kollar när man är hemma och hur låsen ser ut.
   Jag jämför inte grannen Ryssland med en stöldliga, men är bekymrad över deras nyoffensiva inriktning och deras lednings ihärdiga stöd till dem som vill förändra Sverige i riktigt dålig riktning. (Även om det ”bara” är för stt destabilisera)
   Du sveper undan förtroendet för våra svenska myndigheter, deras oroade vittnesbörd om upptrappade ryska krigsförberedelser och stöd till nazisterna väldigt lätt. Då finns det inte mycket att fixera en sån här diskussion kring.

 3. Ingegerd

  Alldeles riktigt. Det finns inget utrymme för diskussion med dina smått fanatiska påståenden som utgångspunkt. Du kan sprida dessa men ta då ansvar för det faktum att lögner och överdrifter kan lätt bli självuppfyllande verkligheter. En lögn blir lätt sanning om de upprepas tillräckligt många gånger. Det verkar som om du redan har passerat den gränsen. Ryssland rustar upp, helt rätt men vad gör vi i Sverge och vad gör EU och Nato? Att Ryssland skulle stödja nazisterna var något helt nytt. Jag har mycket svårt att tro att den gruppen som tog livet av 20 miljoner ryssar under 2:a världskriget på något sätt skulle finna gehör hos Ryssland och Putin idag.
  Jag sveper inte undan något förtroende för ” våra myndigheter”. Det fixar de själva med bravur. Svenska folket har inget förtroende för vare sig politiker, myndigheter eller rättsväsendet. Det är fakta. Du tycker säkert att det är Putins fel att många pensionärer dör av svält, att många dör i väntan på operationer att Sverige blivit ett gangsterland utan motstycke i Europa. 90-årigar som rånas och dödas är också Putins fel. Jag kan fylla på denna lista hur mycket som helst. Ryssfobin som växt sig så stark i Sverige beror säkert på att det är bekvämt att skrämma folk med ”ryssen” i stället för att göra något åt de verkliga problemen.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Nu börjar jag förstå din, eller er, agenda…

   Nej, förtroendet för myndigheter och politiker är fortsatt stort, men de finns de som med nästsn alla medel vill ändra det. För sin agenda.

   Dig, eller er, övertygar man inte, men ni andra kan läsa artikeln nedan som bl.a. berör hur Rysslands nuvarande ledning hanterar och stödjer extremnationalister och direkta nazister. Man har låtit nazister som dömts för sprängningar i Sverige få träna i Ryssland. Sånt händer inte för att man inte har koll. Man har koll och vet vad man gör.

   https://www.svd.se/nmr-kan-stora-svenska-valet-med-ryska-putinmail

   • ingegerd

    Jag noterar med ett leende på läpparna att du tillhör en utdöende grupp som påstår att det som står i Svenska dagbladet är den enda sanningen. De har ingen egen agende.

    • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

     Du avfärdade MSB, FOI och SÄPO direkt och har inget förtroende för svenska myndigheter så det kändes inte så meningsfullt att ta med mer. Men ta de officiella uppgifterna i artikeln och reflektera över dem.
     Fast ni vet egentligen att det här är sant. Tack för uppmärksamheten i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.