Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Viktigaste valet i modern tid


Efter en dags valarbete av väldigt olika slag smälter jag senmiddagen i soffan.
Funderar på valet.

Tror aldrig i modern tid att det varit så viktigt att rösta och rösta på personer.
Vilka står på listan på partiet jag lutar åt? Vill och kan partiet och de personerna ta ett helhetsansvar i kommunen, regionen och landet? Finns det tydliga tecken på omdöme och värderingar hos personen jag vill kryssa?

Inget val i modern tid har varit så viktigt.
Alltid söka omdöme, klokhet och värderingar. Alltid kryssa.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. leif Fransson

  Ja,du Jan vi har ju träffats en gång på torget i Umeå.Jag upplevde du som stark och ömsint person.
  Jag har ju levt ett liv från 40-talet tills dags dato.Jag har sett hur politiken förändrats från 50-talet då vanliga människor med låga inkomster kunde arbeta sig opp till en hyfsad standard.
  Om man inte tror att solidaritet och jämlikhet har varit ett vinnande recept, då går man miste om något väsentligt.Jag tror att vi har en regering som kan föra Sverige vidare.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Minns vårt samtal, Leif. Vi har olika tankar om de politiska vägarna, men stora likheter i människosyn. Att vanliga människor med låga inkomster ska kunna arbeta sig upp till hyfsad standard, det är vi helt ense om.

 2. Carl-Axel Otterhall

  Vadå rösta på personer? Jag menar det kommande kommunregioinsregionvästerbotten valet.Eller vad det kommer att heta? Vilka är valbara? Tre veckor kvar till valet och jag har ingen aning om vad valet till denna diffusa organisation innebär. Media informerar oss inte. Kanske du kan göra!?

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   I år finns inte organisationen, den bildas formellt 2019. Landstingsvalet är direktvalet dit. Inte alldeles solklart, det håller jag med om.
   Inlägget handlar främst om att söka helhetsansvar och omdöme. Det duger inte att använda sin röst som en allmän protest, en frestelse som kan vara stor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.