Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Får gratulera SAAB


Boeing och SAAB vinner upphandlingen av skolflygplan till amerikanska försvaret. 351 plan ska byggas och fler lär det bli. SAAB har aldrig haft en så stor volymorder på väldigt länge. Trots att man är underleverantör handlar detta om 30 till 60 miljarder kronor.

Synpunkterna är säkert många, men vad en order som denna betyder för Sveriges teknikutveckling och framtida konkurrenskraft är svårt att överskatta.

Boeing och SAAB vann.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Mikael

  Gratulera SAAB?

  Med tanke på det rådande världsläget så bör ingen nation göra affärer med just Usa.
  Och absolut inte deras flygvapen och militär!
  Usa är en disfunktionell skurkstat som inte håller sina avtal eller respekterar andra länders suveränitet. Dom styr ju dock värdshandeln till stor del (med utpressning tyvär) men just därför har vi nu ett alldeles utmärkt läge att visa vad vi i sverige tycker om detta.
  Genom att ställa in den här affären och bryta alla avtal med Usa så kan vi tillsammans med andra nationer helt bryta ner deras legitimitet internationellt.

  Själva tanken på att ens ha vapenexport är helt befängd och är en markör för hur det kapitalistiska politiken helt slagit ut den moraliska kompassen hos vissa människor idag.

  Att sälja vapen=sanktionera folkmord.

  Och jag föreslår starkt att du läser mer om Usa och vad deras flygvapen gjort mot andra länder de senaste tio åren, Det finns oändligt mycket fakta om just deras inblandning i flera länder totala kolaps under bara dessa år.
  Dom bekräftar faktiskt själva mycket av den fakta som finns, men legitimerar det naturligtvis med olika svepskäl och rena lögner.
  Och för att inte förglömma: ”May god help us all” , ”trust in god”, ” god bless america” , ”with gods will” osv…

  Dessa individer bör inte anses lämpliga att styra ett land, eller inneha någon slags ämbete där man fattar beslut om andra människors liv överhuvudtaget.

  Jag vägrar att ha oskyldiga männsikors liv på mitt samvete så därför väljer då jag att visa mitt missnöje med denna ”gratulation”.

  / Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.