Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Olika reaktion på terrordåd


På påskdagen, uppståndelsens dag, spränger ett drygt halvdussin mördare sig i småbitar och tar i snitt med sig åtminstone drygt 40 små och stora i döden. Antalet döda kommer säkert att överstiga 300. De lemlästade, fysiskt och psykisk skadade och de sörjande anhöriga räknas i tusental. Mördarna kan inte straffas i tiden, men man hoppas att möjliggörarna tas och får sitt jordiska straff.

När ondskan manifesterades i Christchurch på Nya Zeeland 15 mars där en mördare sköt ihjäl och skadade ett hundratal människor rent fysiskt och många fler med trauma och sorg reagerade vår statsminister kraftigt och fördömde dådet vid en presskonferens samma dag.
Den här gången räckte det med en tweet på Twitter.

Det kan finnas en delförklaring till skillnaden i reaktion just i det här fallet. 15 mars var regeringen, statsministern, riksdagsadministrationen och mediaapparaten i stort på plats kring riksdagshuset och Rosenborg. Eller i alla fall i Stockholm. På påskdagen var så gott som alla vitt spridda och all verksamhet på sparlåga.

Samtidigt är det en märklig tendens. Attentat och blodiga förföljelser mot världens mest förföljda grupp får ofta oproportionerligt små reaktioner. Det är mer än märkligt. Vad är det som styr? Den som vill orientera sig lite kring förföljelsen av världens kristna kan titta på Open Doors hemsida.

Det finns tid för regeringen och statsministern att räta upp sin reaktion på de blodiga barn- och vuxenmorden på Sri Lanka när man kommer tillbaka till jobbet i morgon. Man bör ta den.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Leif

  Och du, personligen, bloggade inte en rad den 15:e mars. Varför hatar du Muslimer så mycket? Eller vill du inte lägga fokus på att en människa som ingår i ett pack som ni samarbetar med, begick terrorhandlingen?

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Flera helt ovärdiga frågor och påståenden här, Leif.
   Vad menar du med att insinuera att jag hatar muslimer? Skulle förvåna mig om du möter och umgås med muslimer lika mycket som jag.
   Idag bloggar jag sällan, men skriver mer frekvent på FB. Där skrev jag i anslutning till dådet i Christchurch, ”Terrorism. Samma anda och ursprung oavsett skylten.” Både muslimer kristna och ateister höll med om det djävulska ursprunget.
   Vilket ”pack” insinuerar du att vilka ”samarbetar” med?
   Det här var ett oerhört lågt inlägg som du har all anledning att skämmas för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.