Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Nya reseavdraget ett hån


Det har länge varit nödvändigt med en uppräkning för dem som behöver bilen och saknar alternativ. I våras fick jag genom en motion i ämnet på Moderaternas länsförbundsstämma och många är inne på samma förändringsriktning.

Nu har det presenterats ett regeringsförslag som tvärtom slår hårt mot norr och glesare bygder där kollektivtrafiken är sällsynt eller obefintlig. Läs gärna den här kommentaren, ett exempel är att en person med 2,5 mil till arbetet inte får göra något avdrag alls. Detta oavsett om det finns kollektivtrafik eller inte. Summorna går också helt fel väg. Den rimliga uppgraderingen blir för många en rejäl försämring.

Antar riksdagen detta är det en skandal som inte ska glömmas till nästa val. Det kan inte vara glesbygds- och norrlandsbefolkningen som ska betala symbolpolitiken. Miljönyttan är liten, kostnaden för bilisterna stor.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Ja, nog verkar det som ett hån och kommande riksdagsbeslut blir inte mindre intressant, när man betänker vilka partier som utgör majoriteten där.

    • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

      Det blir spännande att se hur varje parti i regeringsunderlaget kommer att rösta. Kan bli en fråga även nästa valår. De som till äventyrs röstar igenom detta kan bli ihågkomna.

      • Karl-Gustav Sjöström

        Även de partier som försöker få igenom förslaget, men inte lyckas, torde också bli ihågkomna. ”lest we forget” passar bra här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.