Om Josefin

Om tatueringshjälp, tack

Hej, hej.

I onsdags, precis när jag och Ylva var på väg till Eastern Palace för att svulla buffé, fick jag för mig att kuta in och boka en tatueringstid på Red Dragon. Man brukar ju ändå få vänta ett ganska bra tag, liksom. Den första tiden jag fick var faktiskt i mars någon gång, men utan att jag riktigt hann fatta hur det gick till hade Filip plötsligt lyckats hitta en lucka den tjugoförsta januari, så då är det alltså dags för mig att fortsätta med högerarmen.

Nu till det jag vill ha hjälp med:
Jag har inga idéer och måste bestämma mig rätt snart och meddela Filip. Vet att jag ska fortsätta med pirat/sjömanstemat, att det ska vara old school och att det får räcka med två pin up-brudar på en och samma arm. Vill inte heller göra någon fjuttig grej. Tänk stort och tänk nu! Vad borde jag göra på underarmen vid sjöjungfrun? Har varit lite inne på typ skepp. Eller kanske en kompass och några rosor och så.

Några idéer? 
 

Förmaningar från tatueringshatare undanbedes förresten vänligt men bestämt.

6 kommentarer

  1. Ingela Hjulfors Berg

    Snyggt. Jag tycker du ska kolla in lite vad sjömännen förr använde för att skydda sig mot faror på de sju haven. De brukade använda sig av siffran 13, eller ett skelett som backar från bäraren. Det lär symbolisera att man lurade döden. Det finns en mängd sådana symboler, körsbär, pistoler med mera har samma betydelse. Återkommer när jag kommer på fler.

  2. Josefin Isaksson

    Svar till Ingela Hjulfors Berg (2009-11-27 18:40)
    Grym idé! Började googla direkt, men hittade tyvärr inte så mycket. På en sida stod dock följande:
    ”Metoderna att skydda sig mot olycka och ond bråd död var många. Den effektivaste var att skaffa sig en segerhuva – den flik av fosterhinnan som täcker ett nyfött barns huvud – som amulett.”

    Kanske något sådant! Fast nä, kanske inte, hehe. Hittar du något som är lite lättare att gadda än en fosterhinna får du jättegärna skriva igen. Tyckte verkligen om din idé med ett skydd mot faror.

  3. Josefin Isaksson

    Svar till Sara (2009-11-30 12:58)
    Bläckfiskar är coola. Har ju varit lite inne på att göra något slags sjöodjur eller så, men är nu lite sugen på att göra något åt det mer feminina hållet. Vi får la se vad det blir!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.