Om Josefin

Om bröllopsklädsel

Hej, hej.

I juni gifter sig min äldsta brorsa Johan och hans flickvän Linda nere i Gävle där de bor, och jag längtar verkligen ihjäl mig efter att gå på deras bröllop och tippar på att jag kommer böla ögonen ur mig. Jag kan inte tänka mig ett liv som inte innehåller Linda, så det känns fint att hon blir lite snärjd och inte kommer undan så lätt efter den femte juni.

Senast jag surrade med Linda i telefon underströk hon verkligen hur självklart det är att jag får klä mig precis hur jag vill på deras bröllop, men jag, som aldrig brytt mig särskilt mycket om, eller ens känt till, vilka färger som betyder vad i bröllopssammanhang, frågade ändå av ren nyfikenhet vad som gäller när det kommer till sånt där. Då sa hon bland annat att om man bär lila så betyder det att man har legat med brudgummen.

Jag funderade ett tag på att ha på mig den här klänningen som jag köpt på Daisy Dapper:

Nu har jag hakat upp mig på det där och tänker inte ha den längre. Fullt ös incestuös och allt det är, men jag har fan inte legat med min bror. Och hör sen!

5 kommentarer

  1. Karin

    Men du var ju väldigt het i den stassen.. Kan vi inte säga att den är mörkblå, eller violett eller… purpur? Lura bröllops-etikett-systemet!!

  2. R

    Ok, så här står det till, att en viss färg skulle innebära att man legat med brudgummen är helt uppåt väggarna fel, det förekommer alltid denna typen av absurda kommentar så fort det vankas bröllop, det är allt ifrån färgen röd till grönt och blått. Att lila skulle innebära samma sak är något nytt. Lila och rosa är däremot alldeles ypperliga färger att bära på ett vår- eller sommarbröllop. Den enda vedertagna sed angående kläderna man bör följa är att avstå från att bära helvitt eller helsvart, då det förstnämnda traditionsenligt bärs av bruden, och svart är starkt förknippat med begravning

  3. R

    ….Så bär du din underbart vackra klänning med stolthet, och skulle någon mot förmodan knorra om denna påhittade sed kan du snabbt avfärda det som ren okunskap om traditioner. Du är vacker i klänningen, och den passar utmärkt till ett bröllop!

  4. Josefin Isaksson

    Svar till Karin (2010-05-23 09:23)
    Will do! Fast innan jag kan ha den där mörkblå-violett-purpur-stassen måste jag sy fast den knapp som flög iväg när jag hade den på mig senast, samt be till gudarna att den inte blivit för snäv över gammkropp’n.

  5. Josefin Isaksson

    Svar till R (2010-05-25 11:59)
    Tack för en mycket upplysande kommentar, samt för dina vänliga ord 🙂 Kommer troligtvis ha klänningen på mig, bara den inte blivit för tight sedan sist, hehe.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.