Om Josefin

En freakmagnet på Trästock

Sitter och lyssnar på Vi fortsätter spela rock ’n’ roll med Nationalteatern och tänker att det är lite synd att jag missade dem i i Angsjön i helgen. Det är verkligen en ljuvlig plats och ett fantastiskt band som man borde passa på att se innan det är för sent. Men, jag har haft det sjukt bra där jag varit i stället, så jag klagar absolut inte.

Det blev faktiskt ett spontanbesök i Skellefteå och Trästockfestivalen från i går till i dag, och jag har haft det helt fantastiskt bra. Åkte ofta buss upp till Trästockfestivalen när jag var fjortis och brukade då mest härja på campingen, sova i Rusta-tält, spela låten Än sen?! med Högafflers i en sliten bandare (tänkte lägga in ett You Tube-klipp här, men det slog mig att de bland annat sjunger om tidelag, så det kanske är bäst att låta bli) och dricka Kir. Några band brukade jag aldrig se, vad jag kan minnas.

Det här besöket, som var det första på typ sex år, var lite mer civiliserat, bekvämt och vuxet (nåja), tror jag. Åkte bil upp med Bullen och Skalman och det var minsann en trivsam resa där vi lyssnade på Cock Sparrer och hann med lite loppisspringande i Ånäset (det finns inget bättre än karlar som också gillar att gå på loppis). När vi kom fram och hade hittat ett ställe att tjuvcampa på låg vi bara i solen på gräset och drack bärs, men hann även med att besöka området en snabbis och höra lite på Kristian Anttila samt något ungt band i ABF-tältet (tror att det var The Ugly Grown Up Swan de hette, men säker är jag inte). Blev lite varm i hjärtat där. Det är så fint med brudar på sång och unga band som skriver egna låtar och vågar stå på scenen och ta plats.

Klockan sju mötte vi upp med Hanna, Niklas, Lovisa, Höken, Linn-Marie och hennes karl och en massa annat fint folk och åt middag och drack lite öl på Coasters, där Linn-Marie hade bokat bord. Sedan följde en kväll av öldrickande på diverse pubar, och det visade sig att jag är lika mycket freakmagnet i Skellefteå som i Umeå. Vilken grej! Det var bland annat en gubbe som började bryta i mina armar för att han ville titta på mina tatueringar, tog något slags strypgrepp och sa att jag var läcker (vilket motbjudande ord, by the way), och senare på natten kom en gubbe i grå kostym fram och sa att jag hade så fin klänning och strök mig över kinden. Varför tror så många gubbar att det är fritt fram att bara spontankladda på en? Det är så jävla märkligt, bara.

Ja, ja. Jag hade det i alla fall hur trevligt som helst med mina fina, fina kompisar, och det gick till och med bra att sova i tält. Tycker att jag och Bullen var helt otroligt duktiga som lyckades slå upp ett tält halv tre på natten och dessutom blåsa luft i två luftmadrasser trots att det var dödsjobbigt. Att min madrass var helt tömd på luft en timme senare och att jag spenderade större delen av natten direkt på backen behöver man ju inte ta upp. Fast nu gjorde jag ju det ändå. Men skit samma.

Skalman kollade festivalprogrammet. Han var den enda som var duktig och såg några band.

På Coasters. Kul att ha med surkärringen i röd klänning på middag!

Lovisas kompis Linn-Marie (som det var roligt att äntligen få träffa)  och Hannas kille Niklas.

Bullen Bullensson och Höken.

Två sjukt snygga tjejer. Lovisa och Hanna.

*vill ha fred på jorden*

Jag försökte dokumentera en nattlig promenad i Skellefteå. Det gick sådär.

Niklas och en kille vars bord vi tog över.

Höken och Olov (eller Olof, jag vet inte hur han stavar, men man kanske inte behöver vara så noga med sådant där när man inte jobbar).

Lovisa, Hanna, jag och Bullen Bullensson.

Två killar som gillar öl.

En glad, klippsk och inte alls full tjej klockan halv tre på natten med en pump i näven.

Min och Bullens bostad. Det är viktigt att slå upp tältet så sent som möjligt när man är rädd för att snuten ska komma och köra bort en och tvinga en att sova i träsket på den riktiga campingen.

7 kommentarer

  1. Josefin Isaksson

    Svar till kristin (2010-07-27 15:34)
    Well, jag tycker inte att de är så värst festliga att ha att göra med när de kommer och börjar bryta i diverse kroppsdelar, tror att de har rätt att börja peta på en eller limmar på en fast de är i samma ålder som ens farsa.

  2. kristin

    Jasså det är det ni kännetecknar som ett freak, det var ju lustigt, väldigt lustigt.

    Själv gillar jag inte heller när folk tar på en utan lov, men har inte riktigt gjort kopplingen att den personen som utför en sådan handling är ett freak!

  3. Josefin Isaksson

    Svar till kristin (2010-07-28 14:49)
    Jo, det är till exempel sådana vi kallar för freaks i min umgängeskrets. Men freaks kan förstås vara på andra sätt också.

    Vad tycker du kännetecknar ett freak?

  4. kristin

    Ja, ett freak tycker jag hör mest hemma bland skräck litteratur och filmer. Kollar man på den klassiska biten så tänker jag direkt på freakshows. Men det kan man lika gärna översätta till modern svenska… det kan vara vem som helst egentligen, en person som känner sig annorlunda och därmed inte känner att man passar in i olika umgängeskretsar. Det kan vara en person som är ett stort fan av något, dvs riktigt besatt och på så sätt är ett freak.
    Det kan lika gärna vara en handikappad människa som går lite lustigt, eller ser lite speciell ut i ansiktet som känner sig som ett freak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.