Om Josefin

Om nya äventyr

Det har verkligen varit en helt vanlig dag på jobbet, bland brevknivar, automatkaffe ur kaffekoppar med centimetertjocka beläggningar i botten, andra kontorsråttor och pärmar med gaffelmekanism. Något som däremot inte varit som det brukar var att jag känt mig gnällig, lat och hängig mest hela dagen, men jag  tror att det beror på att jag har hand om inbetalningar, fakturering och autogiron i veckan. Att bara greja med papper med siffror på hela dagarna brukar ha den effekten på mig. En tantlur med alla kläderna på efter jobbet gjorde mig i alla fall på så pass pigg och på bra humör att jag och señor Basti orkade med en promenad till Rådhusparken med världens bästa Anna för att titta på Misantropic, och därefter åkte vi till vår nya lägenhet och kikade hur den såg ut utan möbler och små barn som sprang omkring. Nu är det inte långt borta, och jag längtar verkligen ihjäl mig.

Hur som helst. En sak som slagit mig sedan jag kom tillbaka från semestern förra veckan var att det verkar som att alla knäppa människor som ringer och gormar hamnar hos våra sommarvikarier. Inte mig emot, känner verkligen att jag fått min beskärda del av freaks som ringt och skrikit mig i örat sedan jag jobbade min första sommar på Privatmarknad år tjugohundrasju. Tänker att det kanske hör till när man är vikarie att någon ska skrika åt en för att vädret i bulgarien inte får ett helt eget uppslag i tidningen, eller skälla ut en för att man skriver för fort på tangenterna så att det låter som en kulspruta i en farbrors öron och att han tycker att det är mycket obehagligt och att man måste sluta nu genast eller åtminstone vrida skärmen åt ett annat håll så att han inte blir döv!

Nu är det mindre än en månad kvar tills jag slutar på mitt jobb, och även om det kanske inte låter så just nu kommer jag verkligen att sakna det och mina fantastiska arbetskamrater. Men vad fan, det börjar faktiskt bli dags för nya äventyr nu…

 

9 kommentarer

  1. felle

    Ah Vad kul 😀 Sökte dit en gång för två år sedan, kom inte med 😀 Grattis 😀 Du får uppdatera mycket om hur studierna går och vad för roliga saker ni får göra på utbildningen, så spännande.

    Grattis igen!

  2. Marre

    Grattis till antagningen! Vad roligt 😀 Strömbäck verkar för övrigt vara en väldans bra skola (jag sökte själv in där en gång och skulle nog ha velat gå där om den inte låg så himla långt från Borås).

  3. Josefin Isaksson

    Svar till Marre (2011-07-26 08:21)
    Tack! Det känns verkligen jätteroligt (men lite läskigt också). Blev extra peppad när jag var där på antagningsproven och såg hur fin skolan är.

  4. Elin

    Helt rätt! När jag var ung och dum trodde jag att en ”riktig” högskoleutbildning var mer värd än Strömbäcks, så jag slösade bort 2½ år i Piteå 😛 Nu har jag ju insett att Strömbäck verkligen är det bästa om man ska bli journalist. (Men får väl försvara mina nästan tre år i exil med att jag träffade härliga människor och därigenom min sambo, så helt bortkastat var det väl inte). Grattis och lycka till! Själv ska jag på VK till hösten/vintern och göra min praktik.

  5. Lars-Göran Halvdansson

    Grattis! Jag gick ut 2003 och tiden i skolan är en period i livet som jag alltid kommer att bära med mig. Världens bästa skola, otroligt bra utbildning och en fantastisk atmosfär.

  6. Josefin Isaksson

    Svar till Lars-Göran Halvdansson (2011-08-05 12:11)
    Tack! Det låter ju i sanning lovande och superduper 🙂 Du intervjuade förresten mig 2003, tror jag! På Nyfiket i Robertsfors när jag och mina bandkompisar i Ungjävlar just hade kommit hem från en spelning i Ryssland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.