Linnéa Olsén, Obbola

Onsdagar

brukar jag ju jobba på Medicinska biblioteket men jag har sagt upp mig!! Ja, jag jobbar ju för fulla muggar och känner att två jobb orkar jag inte med längre. Inte nu när lönen börjar bli någorlunda skälig i alla fall.

Detta blir således andra onsdagen som jag kan vara hemma, sitta i soffan, städa (bevare mig väl).

Jag läste en väns blogg om hennes sons uteblivna inbjudningar på barnkalas och fick genast klumpar i magen.
O vad jag känner igen detta fenomen. Föräldrar, lärare (och för all del även barnen) som har bestämt sig för att en del barn inte passar in eller att förldrarna inte passar in.
För min del så var det när äldste sonen var mindre som jag och min man var utbölingar.
vi var alldeles för unga och de andra föräldrarna var gamla som gatan.
Min äldste son var världens snällaste (är det fortfarande i mitt tycke) men hur han än gjorde så blev det bara fel. hade jag varit en bra förälder där så skulle jag ha slitit honom ur skolan men jag visste inte och varken sonen eller lärarna sa inget, läraren var dessutom en av dem som möjliggjorde mobbningen av sonen. Klart att inte hon sa något, hon sa bara vilken fin och snäll pojke jag hade (när jag hörde på). Alla tecknen styrde dock åt det hållet; HAN VAR MOBBAD!! Och dessutom av läraren själv.

Han hade konstant ont i magen, han vägrade äta maten, han blev utåtagerande. Alla dessa tecken tolkade vi som att han hade problem med separationen, att vi hade flyttat osv i alla oändlighet.

När så sonen gick i 6:an så fick han nog och fick världens utbrott i skolan!! Äntligen så berättade sonen för mig vad som hade försigått hela denna tid.
Nu går han i en annan skola och han mår toppen, denna flytt blev ett lyft för honom.

Nu vill jag inte svartmåla skolan i sig, för det ÄR en bra skola. I sonens fall så var det läraren och eleverna som var fel för honom. För min andre son som gått på samma skola så var skolan den bästa någonsin. Min äldste fick dessutom en kunskapsgåva med sig som är svåröverträffad, så kunskapsmässigt är det inget fel på skolan i alla fall.
Nu hoppas jag att just denna lärare går i pension snart, vissa lärare skall inte ha mänsklig kontakt.

Nu, bort från tråkigheter, tillbaka till nutiden!

Köket, vi håller på med köket. Duschkabinen är inkopplad så i helgen river vi väggarna till badrummet så att vårt nya kök kan börja ta form!
Det kommer att bli så fint så.

Kram på er alla eventuella läsare! Kom ihåg- sträck på er, ni är unika och bra!

3 kommentarer

  1. Jessica Nylund

    ..på medicinska på ditt exjobb och på din stol och läser vk..och vad får man se? jojomensan, Linneas blogg på första sida :P.

  2. Catharina i det blå

    För pepp och jobbtips! Lite avis på O nu när jag gosat Sigge vill jag ha honom men O vill inte ge honom till mig…..Undrar varför. *kram*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.