Linnéa Olsén, Obbola

Skatbon!

Jag bara måste få berätta för er om min helgalna dröm.

Som säkert alla vet om så lägger skatorna sina bon på marken. Just en skata hade valt ut vår baksida som bonäste och låg där och ruvade sina ägg.
Vad fru Skata inte visste när hon valde vårt eminemta hem var att vi har ett monster vid namn Smilla boende hos oss.

Smilla är som en grå liten tiger, smidigt och tyst smyger hon genom buskar och snår för att kunna lägga sina klor på skatans vackra ägg.
Skatan beslöt sig då för att gräva ned sina dyrbarheter när hon vid vissa tillfällen lämnade boet.

Som ni säkert förstår så kläcktes en del ägg när de blev nergrävda vilket naturligtvis resulterade i ett ganska stort antal döda små skatungar.

Jag, som den oerhörda humanist och djurmänniska jag är, ser fru Skatas bekymmer och erbjuder mig att när Fru Skata är tillfälligt ute, vakta hennes ägg i en liten fin korg.

Ja, har ni hört på maken?

Vart kom den drömmen ifrån?

Ps: Skator lägger väl inte sina bon på marken? Eller?

2 kommentarer

  1. Anna Å

    Tänk att man skulle hitta dig på första sidan av VK:s nättidning 🙂 Var inte igår man såg dig. Vilka fina barn du har, de har blivit såååå stora. Vi som är lite sena i starten med avlandet kommer att styra pyttisar i sommar. Om 10 dagar beräknas tjejen komma som du och Maria L (tidigare M) har tippat på så länge. Ja ni gissade helt rätt. Hoppas att allt är bra annars och att man stöter på er Obbolianer när man är på besök i sommar. Hälsningar från Sollefteå!

    Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.