Linnéa Olsén, Obbola

Att skaffa en hobby!!

Vad är det jag brinner för egentligen. När man pratar med andra människor så slås jag väldigt ofta av hur passionerade de är inför en del saker.
Hur de antingen vill förändra världen, eller bara det att de har en hobby som är deras Nr:1 i livet.
Jag har egentligen ingenting sådant.
Eegentligen så är jag ganska tråkig, jag sitter här ute i mitt eget paradis på jorden. Det största som händer är när brevbäraren kommer/inte kommer.

Jag tvättar flera maskiner varje dag, inte för att jag vill utan för att om jag inte skulle göra det skulle tvättstugan svämma över. Jag kör diskmaskinen en gång/dag (Pär kör den även han en ggr/dag). Jag kliver upp, tar mina barn till skola respektive förskola och kommer sedan till mitt arbete där jag sitter varje dag från 7:30 – 16:15.
Jag lagar samma mat varje vecka (fantasin tryter oerhört när man har fyra barn som oftast vägrar äta samma mat som sina bröder). Ser på samma tvprogram och går och lägger mig nästan samma tid varje kväll. Jag pratar knappt i telefon. Inte för att jag inte har några vänner utan för att jag orkar inte sitta och surra i telefon. Oftast så läser jag en bok när jag går och lägger mig.
Varje vecka samma sak, det är bara på helgerna som det händer andra saker i vårt Obbolianska hem.

Herre min gud & Skapare vad jag verkar tråkig när jag skriver det så här.

Jag måste skaffa mig en hobby. Men det kan ju inte vara vad som helst, det måste ju vara något som jag stolt kan berätta för andra.
Man kanske skall prova på glidflygning? Jag kan riktigt höra mig själv stolt berätta för folk att:
"Jag var ute och flög igår kväll. Rackarns vad Hääärligt det är att segla genom luften. Man känner sig liksom viktlös".

Eller, man kanske skall köra med lite bergsklättring?
" Nja? alltså, nu i helgen så tänkte jag försöka mig på K2, jag tog Himalaya förra veckan så nu vill jag ha lite utmaningar.

Eller varför inte lite fallskärmshoppning? Makens bror har det som hobby, men jag måste ju verka coolare än han så jag kör på lite "base Jumping" för er oinvigda så kan jag tala om att det är när man hoppar från byggnader istället för ett tråkigt och okontroversiellt flygplan.
" Näää, liksom, i helgen så hoppade jag från Turning Torso. Det var ganska lamt så nästa helg kör jag på Empire istället. Lite mer utmaningar för en sån som mig, jag är ju en riktig "Dare Devil?"

För om jag nu inte kommer på en cool och lite så där småfarlig hobby, hur kommer jag att bli ihågkommen när jag dör annars?
" Ja just det, Linnéa, det var hon som bara var så där vanlig, tråkig"
Eller:
" Linnéa? Vem var det?

Eller så nöjer jag mig med det jag har, hem, hus, barn, gubbe & en farlig katt!!
Eventuellt så vidgar jag mina vyer genom att börja läsa lite annorlunda litteratur!

Nu är min lunch slut så…Back to work!

Kram på er, alla mina vänner, släktingar, kollegor, kända & o(ö)kända!!

3 kommentarer

  1. Linda

    Surfar runt och läser dagens nyheter och ser ett bekant ansikte i vänsterraden… Jo, men är det inte fru Olsen som så glatt ler mot mig! Inte visste jag att du var en sån här bloggare… Nu har jag suttit i en kvart och uppdaterat mig vad som hänt i ditt liv på sistone… En del som jag visste, annat nytt… KUL, hur som haver! Fast jag hoppas på en live-uppdatering snart… Säg till om jag kan hjälpa till på något sätt inför lördagen, förstår att ni har skägget fullt nu! (jag har ju semester… ) många kramar Linda. (andersson) (oxå Obbolian)

  2. mariarosenknopp.blogspot.com (*gratis reklam ;) )

    …din blogg är alltid så trevlig att läsa!
    Hm, jag kanske måste ändra lite på min..? Jag skriver ju bara om saker jag gör… (ja, och jag är ju också sådär vansinnigt vanlig, halvtråkig, Obbolatretösmamma liksom…) Nä vännen, Vi kanske skulle ta våra inplanerade harpsjön-jogging-rundor (som förövrigt aldrig verkar bli av eftersom det alltid kommer annat i vägen) och göra nåt Cooolt ist. Vi får fundera på det!
    Men tills dess, siktar nog på en favorit i repris för mig & töserna av de två föregående dagarna… Segelbåtshamnen! (Har dock införskaffat mig en liten jetsethatt jag med! Så liite mer spännande blir det nog imorgon..? *ler*)
    Vi hörs!
    Kram Maria

  3. Mor

    Hörde en intressant föreläsning om att man bör avsätta 1 timme dagligen för egna intressen. Det får INTE vara något annat än personligt. Svårt när man har en massa ”att göra” men klokt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.