Linnéa Olsén, Obbola

Städning & Björnar!

Idag lyser solen i Obbola men inte sjutton är det speciellt varmt.

Städandet fortsätter därför inomhus. Idag tänkte jag ta mellanpojkarnas rum. Ebbes rum ser ut som ett katastrofområde, det ligger papper över hela golvet, leksaker blandas med kläder (som förövrigt faktiskt var rena när jag la dom på sängen).

Affe och jag hade ett samtal igår kväll vid nattningen och då bestämde vi att vi skulle ta bort alla hans bebisleksaker. han ville bara ha sina bilar och sitt lego kvar. Det är med visst vemod som jag därför skall rensa även i hans rum. Han vill till och med ta bort hans Bibbe.

-Mamma, jag behöver inte bibbe längre!

Men, där drar jag nog gränsen tror jag. Att ta bort hans docka som han haft sen han var liten känns lite hårt. Speciellt som Affe faktiskt bara är 4 år än. Jag kanske syr några coola kläder till Honom (Bibbe alltså) och sätter upp honom på en hylla.

Att sova nu när det är så kvavt är nästan en omöjlighet om man inte har fönstret öppet nattetid. I natt har jag därför haft vårt sovrumsfönster öppet. Vilket är lite läskigt. Inte för att jag egentligen är rädd för alla ljud som kommer nattetid, men med en eventuell björn springandes lös här i Obbola så får jag för mig att den är runt vårt hus på natten.

I natt har jag därför hört grymtningar som jag är 100% säker på att det kommer från en björn. Ugglor har hoat och när de fåglar som burkar häcka runt vårt fönster inte längre lever om så ligger jag och övertygar mig själv att det är därför att Björnarna smyger runt huset och fåglarna inte vågar leva om. Jag kanske skall söka någon slags terapi  för min björnrädsla?

Inte speciellt smart att köpa hus på landet med skogen som närmaste granne om man är rädd för björnar?! När jag just somnat så vaknade jag av en rackarns smäll! Helt övertygad om att det var en björn som lyckats ta sig in i huset sprang jag därför upp bara för att nästan halka och slå ihjäl mig på det omkullvälta vattenglaset som Smilla vält.

Ja… vad kan man säga?

Kram, vänner, släktingar, kollegor, kända & o(ö)kända

2 kommentarer

  1. Maria

    Hihi, kära Du. Jag är Helt säker på att björnar springer runt Ert hus..! Tycker jag ha sett mig förra ägaren mata dem, och nu är de förskräckligt arga att Ni bor där och inte matar dem. De är ruskigt stora, håriga och argsinta.
    Eller så var det kanske inte så…? Vet inte riktigt.
    KRAM iaf.
    Ps. annars kan du ringa Björnligan, har hört de skall vara bra… *fniss
    Ps. Är åter i Obbola igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.