Linnéa Olsén, Obbola

Vakenhet & Smarthet!

Jag har bestämt mig, jag skall icket sova länge i morgon. Men, eftersom vi sov så länge idag så är jag inte speciellt trött. Utan jag sitter här och surfar det tråkiga nätet. Varje dag, samma sak!

Vad jag har kommit på nu när natten börjar smyga sig på är att istället för att dela av rummet exakt på mitten, så delar vi av det vid sidan av det befintliga fönstret. På detta viset så behövs det bara sättas in ett litet fönster. Enkelt va?

Jag är så smart!

Oftast så är det på natten som mina supersmarta ideér poppar upp och när morgonen kommer så berättar jag dom för maken som suckar tålmodigt och bara inväntar nästa idé.                                                                                                                     

En natt så satt jag uppe länge och kom på att vi kanske skulle bygga ut huset, med en till våning! Det är ju skitenkelt ju! Det är ju bara att lyfta det befintliga taket sa jag till maken, sen så får du bygga på vinden med lite högre väggar å sen så kan du ju bara lyfta på taket igen!! BUSENKELT!!! Pär suckade mest åt mig.

Jag berättade om min smarta idé för mina kollegor ( som råkar sitta på ett konstruktionskontor) och hör och häpna, de skrattade åt mig och tyckte synd om min man som var gift med mig som kom med sådana skumma ideér. Jag tyckte det var smart jag.  Men dom (och Pär) hävdade att det inte alls bara var att lyfta och bygga, att det skulle ta längre tid än vad jag trodde. Äsch, vad vet väl dom om sånt?!

Nej, om man skulle försöka hitta John Blund, jag vet att han finns här hemma någonstans för alla andra sover minsann!

Kram, vänner, släktingar, kollegor, kända & o(ö)kända!

2 kommentarer

  1. Mor

    Det är på nätterna som alla smarta ideer kommer,
    synd bara att alla andra inte tycker likadant.
    Framförallt dom som ska utföra och förverkliga ens förslag.

  2. Anne-Marie Mäkelä

    Min upplevelse är att ju mer utbildning och kunskap man har inom sitt området, desto svårare är det att ”komma till skott”. Man måste uppfylla byggnormer, tänka på väder och vind m.m. Nej, då håller jag med dig, ibland behövs vi glada amatörer som kommer med nya friska idéer och tankar. Ibland går de till och med att genomföra och då ofta på ett betydligt enklare sätt än för ”di kloke”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.