Linnéa Olsén, Obbola

Torsdagsångest!

 

När jag blir president, då skall jag bestämma om en ny lag som skall heta hjälpamammalagen.

Vad innebär då denna lag?
Jo, att tre dagar i veckan så kommer det någon och städar, plockar, tvättar, diskar osv hemma hos alla stackars mammor som av någon outgrundlig anledning inte kan/vill göra det själv. Avgiftsfritt!!!
Som hemma hos oss, om inte jag börjar städningen, då händer det ingenting. Huset står och förfaller. Tvätten samlas i drivor i källartrappen och köket…ja, vi skall inte ens prata om köket. Maken och barnen står som handfallna tills jag säger… nej, nu sätter vi igång!
 
När jag var mindre så var läget ungefär samma som nu, med den skillnaden att då behövde jag inte städa. Väntade jag tillräckligt länge så fick mamma ett hysteriskt utbrott och gick igenom mitt rum som en tornado, plockade, kastade för att slutligen dammsuga och skura rummet. Helt perfekt egentligen.
 
Om inte min mamma fick ett hysteriskt utbrott så fick min bästa kompis fröken Moberg ett hysteriskt utbrott, eller. Hon fick väl inte det egentligen. Hon lirkade med mig som om jag vore 5 år och sa:
Men du Linnéa, skall vi inte städa ditt rum?? Ja, det kan vi väl göra? Vi kan möblera om och så där…
-Ok, sa jag och medans hon storstädade mitt rum så satt jag på min säng och tittade på när hon med svettig näsa och rödblommiga kinder fick ordning i mitt kaotiska rum.
Det är väl klart att jag städade mitt rum ibland, när andan föll på. Men helst så ville jag bara ligga på min säng och läsa böcker i mängder. Det var och är fortfarande betydligt roligare än att städa.
 
Åter till nuet, nuförtiden så hatar jag fortfarande att städa, jag prioriterar fortfarande andra saker som mina barn, läsa, umgås med mina vänner och andra mycket roligare saker. Skillnaden nu, är att jag vet att jag MÅSTE städa! Oket ligger över mina axlar som en blytyngd och helt ärligt så undrar jag hur alla perfekta människor gör?! Hur orkar dom med att alltid hålla hemmet skinande rent, aldrig ha drivor med tvätt liggandes i tvättstugan. Jobba heltid och ha en hel drös med ungar? Hur gör dom?
 
Är det så att dom egentligen aldrig är hemma? Äter dom ute på restaurang för att inte skita ned i köket? Barnen får bara vara inomhus precis vid sänggåendet just för att minimera städningen på deras rum. Tvättning hemma?? Big No, no! Dom kanske lämnar in tvätten för att slippa ha skiten hemma? Dom kanske har hemhjälp som kommer två, tre gånger i veckan?
Eller så har de bara gett sig fasiken på att de skall ha det så där fint hemma för att få oss som inte hinner med städningen att känna oss mindervärdiga?
Nej, jag tror att deras hus egentligen bara är för syns skull, de använder aldrig huset/lägenheten, de sitter där inne som pappersdockor, rör sig inte,äter inte, skiter absolut inte på toaletten för då måste ju den städas!
 
Varför i hela fridens namn kom jag på detta just nu?
Jo, det är TORSDAG!!! I dag skall familjen Olsén ha vår första städtorsdag efter sommaren!
Gaaahhhh!
 
Nå, jag vet ju att på fredag eftermiddag när jag kommer hem från jobbet och det luktar så där såpgott i hela huset. Då är det värt all städning på torsdagen.
 
Kram vänner, släktingar, kollegor, kända & o(ö)kända!
 

5 kommentarer

  1. Maria ([email protected])

    …Vi skall göra tvärtom än vad Ni ska. Vi ska stöka ned. Ja eller, vi ska riva tapeter i vardagsrummet och det lär nog inte se ’fredagsfint’ ut imorgon. Men rackarns vad fint det kommer att bli när nya tapeten är på plats! 🙂
    Fast iofs, övriga huset kan ju alltid få sig en omgång..?
    Hm, blir nog torsdagsstädning/riva-tapet kväll hos oss!
    Vi hörs vännen,
    Kram

  2. Mor

    Oj oj,
    Glöm inte att det bor 5 karlar i huset, och alla släpper sina prylar där dom står och går.
    Ge dom var sin uppgift varje dag ex köket, sortera tvätt osv. i varje fall Jack och Per. Dom små kan få mindre uppgifter,plocka bort från bordet fylla diskmaskinen osv. Min tröst är dock att snart sitter du o Per ensamma igen.

  3. Linnéa

    Men Anders…. jag vet inte. Det stod inget på sidan jag fann den på och ingen signatur heller så…
    Vilka frågor du ställer så här en lördagskväll!

  4. Anders Olsén

    Jaha, men då är det lugnt … kanske, snygg var den i allafall. En bild som på ett utmärkt sätt representerar Ert hem.

    Ett litet tips för de som är sugen på Ostbågar … Ät dom med vassa tandpetare så blir man mindre gul om fingrarna (och soffan och dörrarna = mindre att städa).

    Eller heter det ostkrokar förresten i Era krokar?

    Ha en skön Lördagkväll.

    Hälsa grabbarna
    Anders

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.