Linnéa Olsén, Obbola

I morgon börjar allvaret igen!

Skolan här i Obbola har upprop 18:00. Som förälder till barn i klass 2 och klass 5 så ligger det på vårat ansvar att baka tårtor för att mätta alla hungriga elever och föräldrar. Det är en mysig tradition tycker jag.

Just nu håller andra veckan på jobbet att slita ut mig totalt. Semestertider kan aldrig vara nyttiga för människan. Man blir ju totalt förslappad. Sen när arbetet börjar igen så blir man överhopad med allt jobb på en gång. Ingen smekmånad där inte. Skönt på ett sätt, men helt galet när kroppen ställt in sig på lågvarv.

Det låter som om jag gnäller, men ni skall veta att jag faktiskt trivs med mina lådor och pärmar;-) Ibland så känns det som om det är mina lådor och mina pärmar. När det kommer någon och vill titta i dem så förväntar jag mig nästan att de skall be mig om lov först:

Snälla tant arkivarie, får vi titta i dina lådor?

-Schhh, skulle jag säga då och titta på dem strängt över kanten på mina glasögon.

Vad skall ni med dem till?? Visst är ni försiktiga och för guds skull, lägg tillbaka dem exakt där ni fann dem! Detta då sagt med en gnällig tantröst!

Ha, ha!! Ja,  tänk om jag skulle börja bete mig på detta sättet på mitt arbete? Kanske inte så populärt va?

Nu skall jag lägga mig i sängen och läsa ytterligare en urkass bok (shhh, säg ingenting till Pär, men jag har beställt nya böcker med Adlibris, de kommer säkert på fredag eller på måndag). Så… 

Godnatt kära vänner, släktingar, kollegor, kända & o(ö)kända 

2 kommentarer

  1. Mamma

    Ens arbete äger man på något sätt! Ingen får komma och rota på mitt skrivbord i varje fall.
    Böcker är ditt liv och man skulle ibland få se in i din hjärna, hur mycket kunskap, berättelser osv har inte laddats där???
    Du är otrolig!Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.