Linnéa Olsén, Obbola

Funderingar så här en måndag eftermiddag!!

Varför kan en del inte bara försöka förstå och uppskatta det faktumet att människor är olika?

Bara för att jag tycker och tänker på ett sätt, betyder det då att mitt sätt att tänka är det enda rätta?
Om alla tyckte och tänkte lika, vad för slags värld skulle det vara då? En värld utan nyanser, utan diskussioner och utan personlighet. Hela grejjen med att vara människa är ju den att vi de facto ÄR olika. Vi tycker inte likadant, vi ser inte likadana ut, vi har inte på oss likadana kläder och vi säger absolut inte samma saker.
 
Det är ju det som särskiljer oss från djuren, vår fria vilja och fria tanke samt vår förmåga att utifrån dessa premisser använda vårt liv till olika spännande saker.
En del människor tar en del korkade beslut, men… är det mitt jobb att sitta och döma dem? Mänsklighetens mångfald är det som gör oss till den oerhört komplexa och unika varelse som vi är. Och det är klart, i denna oerhörda mångfald så vore det konstigt ifall det inte skulle finnas personer som inte uppskattar variation. Jag är inte en av dessa människor dock. Eller, jag försöker att inte vara en sån person. Ingen är perfekt.
 
Så, nu fick jag säga det! Skönt.
 
På återseende!
 

2 kommentarer

  1. Mor

    Oj! har du drabbats av någon typ?
    Du har iallafall helt rätt, tänk om alla skulle ha samma inställning till allt, gud vilken tråkig värld. Vi skulle sitta och nicka och hålla med dagarna i ända.

  2. Linnéa Olsén

    Svar till Mor (2009-08-24 18:07)
    Haha, nej!
    Jag satt bara och läste olika bloggar och blev lite irriterad. Fok sitter på sina höga hästar och gör inget annat än att döma ut andra…
    Så jag fick ett il och skrev lite grann vad jag tycker!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.