Linnéa Olsén, Obbola

Bokbål…

Att bränna böcker man inte gillar?

Jag ogillar det skarpt. Jag kan inte ens göra mig av med mina gamla böcker, ni vet dom där man köpte/fick när man var tonåring. Jag gjorde ett seriöst försök att kasta alla gamla kärleksböcker när jag läste litteraturvetenskap för ungefär en miljon år sedan. Men det hela slutade med att jag gav bort dem till min syster och när hon i sin tur inte ville ha dem kvar längre så skulle hon kasta dom!!

Det gick jag inte med på, så nu ståtar hela sagan om Isfolket i min bokhylla igen. Jag skäms absolut inte för att jag läser dom om och om igen. Jag fullkomligt älskar dom. Men, å andra sidan så älskar jag alla mina böcker. jag vill ha dem kvar, jag gillar doften av dom, känslan av att om jag blir nyfiken på vad det stod i en bok så kan jag gå tillbaka och läsa samma mening om och om igen.

Jag må vara boknörd, men, det står jag för.

Hur kan en person gå ut med att säga att h*n skall bränna böcker som h*n ogillar??

Här snackar vi grovt kulturbrott.

Vilken tur att det blev en annan person som blev chef för UNESCO!

 

 

http://blogg.vk.se/bjornkjellsson/

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Anne-Marie (Grandmother)

    Jag stöttar dig hela vägen! Det svåraste som finns är att göra sig av med böcker. Jag har precis hämtat ner tre påsar med ungdomsböcker från vinden för jag tänkte att något av barnbarnen skulle vara intresserade. Men böckerna ligger kvar i påsarna….jag förstår ingenting. Hur kan man låta bli att plocka åt sig böcker när de nu finns tillgängliga?

  2. Linnéa Olsén

    Svar till Anne-Marie (Grandmother) (2009-09-23 18:03)
    Eller hur?
    Det är för mig en gåta.
    Nå, desto lyckligare är jag. Jag tycker till och med om barnens gamla bilderböcker. En del är faktiskt från när jag var liten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.