Linnéa Olsén, Obbola

Att rädda UIK!

Självklart så vill jag rädda UIK, men 1000 kronor?

Klart som korvspad att personer med en relativt hög lön har råd att lägga 1000 kronor. Men vi låginkomsttagare då? Alla studenter som redan lever under existensminimum? Alla ensamstående föräldrar vars barn kanske redan spelar i UIK?

Det var ett jättebra och positivt initiativ som Holmlund lade fram men att uppmana alla privatister att lägga 1000 kronor? Doneringen kanske skall stå i proportion till vad man tjänar?

 

Vi exempelvis, vi har inte råd att lägga 1000 kronor till ett lag som förvisso är en viktig del av Umeås framsida. UIK har verkligen satt Umeå på kartan och jag hoppas och vill att dom fortsätter att göra det. Jag tycker att det är sorgligt att UIK dras med sådana jätteskulder och vill gärna lägga ett bidrag till dem. Jag vill hjälpa dem ur deras kris.

Men…mina prioriteringar är mat för dagen till mina barn, räkningar, kläder osv. Att för oss lägga 1000 kronor känns syndigt. Det är ju mat i en vecka för mina barn.

 

Däremot kan jag tänka mig att donera 200 kronor till dem, det är vad vi kan avvara. I alla fall i vår familj. Kanske är det en struntsumma, men för oss så är det oerhört mycket pengar.

 

Så min uppmaning till alla är:

Donera gärna pengar till UIK. Ni behöver inte ge 1000 kronor som tidigare föreslagen summa. Huvudsaken är att ni på ert sätt ger stöd, support eller visar intresse för föreningen som sådan. Tillsammans så kan vi rädda UIK.

Jag sätter in 200 kronor när jag kommer hem, hur mycket sätter ni in? Eller…

Vad gör ni för att visa ert stöd?

 

 

 

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Malin

    Tja Linnea
    UIK visst spelar de fotboll..? Nåja snart blir mina barn större och då kommer jag nog att känna till allt om matcher, skjutsningar, bullbakning osv. Jag kanske skulle låta dem spela dator hur mycket de vill i alla fall, om de blir inbitna datatöntar sitter de ju hemma i åtminstone 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.